Foto: John Sibley / Reuters / NTB Scanpix
Foto: John Sibley / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Arsenal vant 2-0 mot Manchester United

Kritisk til straffen: - Dommeren vil være skuffet

Ole Gunnar Solskjær var fornøyd tross sitt første ligatap.

  • Arsenal - Man Utd 2-0 (1-0)

LONDON/OSLO (Dagbladet): Omsider kom nedturen for Ole Gunnar Solskjær.

I kveld gikk nordmannen på sitt første ligatap som United-manager etter tolv kamper uten tap i ligaen og ni strake seire på bortebane i alle turneringer.

Granit Xhaka scoret det første målet på et langskudd i første omgang som David de Gea absolutt burde ha reddet. 2-0 kom etter hvilen etter en billig straffe som Pierre-Emerick Aubameyang omsatte.

- Dommeren vil være skuffet når han ser den. Jeg synes ikke det er en straffe, sa Solskjær til Sky Sports om straffen.

På pressekonferansen etter kampen gjentok nordmannen:

- Jeg mener ikke det er straffe, men det er avgjørelsen hans. Det er ingen filming, men Fred er tydeligvis veldig sterk, sier Solskjær.

- Billig, som forrige uke mot Tottenham. Det gikk mot oss mot Tottenham, og mot Manchester United denne gangen, sier Arsenal-trener Unai Emery.

- Feil idømt

Jon Moss pekte på straffemerket etter at Alexandre Lacazette gikk i bakken etter en duell med Fred.

- Det er kontakt, men denne kommer til å bli diskutert. Fred er på etterskudd og kommer inn bak Lacazette. Han får spissen ut av balanse, og det mener Moss er nok, sa Øyvind Alsaker i kommentatorboksen til TV 2.

- Moss har ikke fritt tilsyn til situasjonen, og tar denne litt på intuisjonen. Det er et billig straffespark, og jeg synes det er feil idømt, sa Brede Hangeland.

I Sky-studio har de skaffet seg den nye «true-view»-vinkelen, som gjør at man kan se nøyaktig hva dommer Jon Moss selv så i straffesituasjonen. Jamie Redknapp lot seg ikke imponere av det han så.

- Vi kan se akkurat hva han så her. Jeg lurte på om synet hans ble blokkert av spillerne i mellom, men det ble det ikke. Han ser denne situasjonen godt. Han ser kontakten mellom spillerne, og ut i fra det så synes jeg det er ekstremt strengt å gi straffe her, sa Redknapp.

Fornøyd tross tap

Solskjær var blid på pressekonferansen tross tapet. Manchester United skapte flere store sjanser, deriblant to skudd i stanga, men fikk ikke hull på byllen.

- Vi skapte mange flere sjanser enn når vi møtte dem i cupen. Det er ikke mange ganger du skaper fire-fem sjanser mot Arsenal, sier Solskjær, med referanse til 3-1-seieren på Emirates i FA-cupen.

Kampen om Champions League-spill tilspisser seg etter tapet.

Ettersom Tottenham tapte mot Southampton og Chelsea avga poeng mot Wolverhampton, hadde United en unik sjanse til å rykke fra, men i stedet grep Arsenal sjansen til å gå opp på fjerdeplass.

- Vi er ikke nervøse, men Tottenham taper, vi taper og Chelsea spiller uavgjort. Det vil bli tett, sier Solskjær.

Manchester United kjemper i tre forskjellige turneringer, men nordmannen forkaster tanken om at de må velge og vrake.

- Vi må ikke velge. Skadene har gitt oss muligheten til å gi flere spillere spilletid. De som har kommet inn, har gjort det bra. Også kommer de som har vært skadet tilbake, sier Solskjær.