Arsenal vant 2-0 mot Manchester United

Kritisk til straffen: - Dommeren vil være skuffet

Ole Gunnar Solskjær var fornøyd tross sitt første ligatap.

Foto: John Sibley / Reuters / NTB Scanpix
Foto: John Sibley / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Arsenal - Man Utd 2-0 (1-0)

LONDON/OSLO (Dagbladet): Omsider kom nedturen for Ole Gunnar Solskjær.

I kveld gikk nordmannen på sitt første ligatap som United-manager etter tolv kamper uten tap i ligaen og ni strake seire på bortebane i alle turneringer.

Granit Xhaka scoret det første målet på et langskudd i første omgang som David de Gea absolutt burde ha reddet. 2-0 kom etter hvilen etter en billig straffe som Pierre-Emerick Aubameyang omsatte.

- Dommeren vil være skuffet når han ser den. Jeg synes ikke det er en straffe, sa Solskjær til Sky Sports om straffen.

På pressekonferansen etter kampen gjentok nordmannen:

- Jeg mener ikke det er straffe, men det er avgjørelsen hans. Det er ingen filming, men Fred er tydeligvis veldig sterk, sier Solskjær.

- Billig, som forrige uke mot Tottenham. Det gikk mot oss mot Tottenham, og mot Manchester United denne gangen, sier Arsenal-trener Unai Emery.

- Feil idømt

Jon Moss pekte på straffemerket etter at Alexandre Lacazette gikk i bakken etter en duell med Fred.

- Det er kontakt, men denne kommer til å bli diskutert. Fred er på etterskudd og kommer inn bak Lacazette. Han får spissen ut av balanse, og det mener Moss er nok, sa Øyvind Alsaker i kommentatorboksen til TV 2.

- Moss har ikke fritt tilsyn til situasjonen, og tar denne litt på intuisjonen. Det er et billig straffespark, og jeg synes det er feil idømt, sa Brede Hangeland.

I Sky-studio har de skaffet seg den nye «true-view»-vinkelen, som gjør at man kan se nøyaktig hva dommer Jon Moss selv så i straffesituasjonen. Jamie Redknapp lot seg ikke imponere av det han så.

- Vi kan se akkurat hva han så her. Jeg lurte på om synet hans ble blokkert av spillerne i mellom, men det ble det ikke. Han ser denne situasjonen godt. Han ser kontakten mellom spillerne, og ut i fra det så synes jeg det er ekstremt strengt å gi straffe her, sa Redknapp.

Fornøyd tross tap

Solskjær var blid på pressekonferansen tross tapet. Manchester United skapte flere store sjanser, deriblant to skudd i stanga, men fikk ikke hull på byllen.

- Vi skapte mange flere sjanser enn når vi møtte dem i cupen. Det er ikke mange ganger du skaper fire-fem sjanser mot Arsenal, sier Solskjær, med referanse til 3-1-seieren på Emirates i FA-cupen.

Kampen om Champions League-spill tilspisser seg etter tapet.

Ettersom Tottenham tapte mot Southampton og Chelsea avga poeng mot Wolverhampton, hadde United en unik sjanse til å rykke fra, men i stedet grep Arsenal sjansen til å gå opp på fjerdeplass.

- Vi er ikke nervøse, men Tottenham taper, vi taper og Chelsea spiller uavgjort. Det vil bli tett, sier Solskjær.

Manchester United kjemper i tre forskjellige turneringer, men nordmannen forkaster tanken om at de må velge og vrake.

- Vi må ikke velge. Skadene har gitt oss muligheten til å gi flere spillere spilletid. De som har kommet inn, har gjort det bra. Også kommer de som har vært skadet tilbake, sier Solskjær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer