Håndballjentene om rumensk trener

Kritisk til trenerens oppførsel

- Jeg tror ikke jeg hadde syntes at det hadde vært gøy å bli behandlet sånn, sier landslagsspiller Emilie Hegh Arntzen.

STYGGE SCENER: Den rumenske håndballtreneren, Gheorghe Tadicis har den siste tiden mottatt kritikk fra alle kanter etter sjokkerende scener fra kamp. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

CASTELLÓN/OSLO (Dagbladet): Det har i de siste ukene florert videoer på sosiale medier av håndballtrener Gheorghe Tadici. I videoen kan man se at Tadici tok tak i en av sine egne spillere. Han kjefter på henne samtidig som han dytter henne mot innbytterbenken.

Rumenske Tadici er håndballtrener for det rumenske laget HC Zalău. Hendelsen skal ha skjedd i en kamp mellom de og SCM Râmnicu Vâlcea. Treneren skal ha fått oppmerksomhet flere ganger for hvordan han behandler egne spillere.

Saken har blitt omtalt i flere aviser den siste tiden og flere av de norske håndballjentene har også reagert på oppførselen til den rumenske treneren.

Malin Aune spiller til daglig i den rumenske ligaen. Hun har enda ikke spilt en kamp mot ham, men reagerer på hva som har skjedd.

- Det er ikke noe artig å se at de blir behandlet på den måten der. Det ser veldig tøft ut. Mange av de jentene er også unge. Det er kjipt å se, forteller Aune.

OND LATTER: De norske håndballjentene, Camilla Herrem og Emilie Hegh Arntzen er gode venner utenfor banen, og da er det lov til å le litt på hverandre sin bekostning. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Det rumenske forbundet ga Tadici seks kamper karantene for denne hendelsen.

Landslagsspiller Emilie Hegh Arntzen er enig, og håper at det kan komme forandringer på dette.

- Jeg tenker at den videoen ikke er så veldig heldig. Jeg håper jo at det kan bli litt forandringer på det. Jeg tror ikke jeg hadde syntes at det hadde vært gøy å bli behandlet sånn. Jeg tenker at det kan man prøve å la være å ta med inn i idretten eller generelt, sier Arntzen.

REAGERER: Emilie Hegh Arntzen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
REAGERER: Emilie Hegh Arntzen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

Til avisa Adevarul har Tadici beklaget seg og sagt «vil vi ha robottrenere som ikke tillates å si noe til spillerne sine» da han ble konfrontert med oppførselen sin.

Til dette svarer Arntzen:

- Følelser er alltid bra å vise tenker jeg, så får man klare å styre de følelsene litt også. Det er veldig mange måter man kan være engasjert på annet enn å gripe tak i noen, sier hun.

Moa Högdahl mener at slik oppførsel ikke hører hjemme i håndballverdenen. Da Dagbladet spør henne om hva hun tror hadde skjedd hvis noe slikt skjedde i Norge svarer hun:

- Da tror jeg den treneren hadde forsvunnet ganske så raskt, sier Høgdahl.

Håndballjentene er fortida i VM i Spania. Norge har vunnet alle de tre første kampene sine og er klar for å møte Puerto Rico på torsdag og Sverige på lørdag. Kampene sendes på TV3.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer