Håndball-VM 2021:

Kritisk

TV3-kommentator Gunnar Pettersen kaller Det internasjonale håndballforbundet IHF «useriøst» etter omlegging av VM-programmet.

PROFILERT: TV3-kommentator Gunnar Pettersen. Foto: Vidar Ruud / NTB
PROFILERT: TV3-kommentator Gunnar Pettersen. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Noen få dager etter trekningen endret IHF på hvilke puljer som møtes i hovedrunden. Dette kom helt overraskende på deltakerne og resulterte i at vertsnasjonen Spania får en antatt klart lettere vei mot semifinale.

IHF forsvarte beslutningen med «mindre stress rundt logistikken, da flere lag ikke behøver å flytte etter puljespillet».

– Dette høres merkelig ut, og IHF framstår ikke som seriøs. Man skal ikke endre forutsetningene på denne måten i etterkant. Dette må ikke gjenta seg, sier Gunnar Pettersen til NTB.

Tett

De seks beste lagene fra OL i sommer (Frankrike, Russlands håndballforbund, Norge, Sverige, VM-tittelforsvarer Nederland og Montenegro) har havnet på samme side av tablået. Bare to av disse kommer seg til en semifinale.

De to ferskeste mesterskapsvinnerne, Norge (EM) og Frankrike (OL), kan møtes allerede i kvartfinalen.

På motsatt side av spilleskjemaet nyter Spania og Danmark tilværelsen før avkast. Deres mulige motstandere i cupspillet holder en helt annen klasse enn hva blant andre Norge risikerer å møte.

Håndballen har i mange år latt vertsnasjoner i mesterskap (EM og VM) velge gruppe langt ute i trekningen og også justere kamprogrammet etter eget ønske.

– Det synes jeg det er mulig å forsvare, men det IHF gjorde før VM, er noe helt annet, sier Pettersen.

VM-TROPPEN: Thorir Hergeirsson presenterte tirsdag formiddag troppen som skal representere Norge i Håndball-VM i Spania, hvor store navn som Marta Tomac er vraket. Reporter: Didrik Kjær. Video: Melina Pambou Sundfør. Vis mer

Favoritter

En av Håndball-Europas mest anerkjente eksperter mener Norge sikrer sin fjerde VM-tittel 19. desember. Bent Nyegaard holder mesterskapet som et tohestersløp.

Nyegaard har en meget sterk posisjon i internasjonal håndball. Han har vært spiller og trener på toppnivå siden 1970-tallet. I 2007 ble han ansatt i dansk TV2.

– Norge og Frankrike er absolutt de to største favorittene. Det er de to nasjonene med flest toppspillere og størst bredde i troppen. Det er også mentalt sterke lag som har lært kunsten å vinne. Dette er to jevne lag, men jeg holder Norge knepent foran Frankrike. Jeg tror de stikker av meg det hele, sier Nyegaard til danske TV2.

Også Nyegaards TV2-kollegaer Peter Bruun Jørgensen og Lerke Møller (tidligere dansk landslagsspiller) holder Norge knepent foran Frankrike.

Norge innleder VM i Spania med kamper mot Kasakhstan (fredag), Iran (søndag) og Romania (tirsdag). De tre beste fra puljen går til hovedrunden. Her venter sannsynligvis motstand fra tittelforsvarer Nederland, OL-firer Sverige og Puerto Rico eller Usbekistan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer