Fotball-EM

Kritisk

Egil «Drillo» Olsen (80) er ringside i Southampton under Norges EM-åpning mot Nord-Irland. - Selv med uavgjort vil vi ligge syltynt an, advarer TV 2-eksperten, som er kritisk til bruken av stjernespissene.

PÅ PLASS I SOUTHAMPTON: Egil «Drillo» Olsen. Foto: Bjørn Langsem
PÅ PLASS I SOUTHAMPTON: Egil «Drillo» Olsen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Nord-Irland, klokka 21.00

SOUTHAMPTON (Dagbladet): Norge starter fotball-EM for kvinner klokka 21.00. Egil «Drillo» Olsen er på plass på St. Mary's Stadium for TV 2.

Nord-Irland er på papiret det svakeste laget i gruppa, som også inkluderer England og Østerrike.

- Vi må vinne kampen. Og jeg tror vi vinner ganske klart, sier Drillo til Dagbladet i presserommet på St. Mary's.

TV 2-EKSPERT: Dagbladet møter Egil «Drillo» Olsen i presserommet på St. Mary's Stadium. Foto: Tore Ulrik Bratland
TV 2-EKSPERT: Dagbladet møter Egil «Drillo» Olsen i presserommet på St. Mary's Stadium. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Jeg så den siste kampen vi spilte mot Danmark (vant 2-1). Men jeg synes vi utnyttet de to stjernespissene våre altfor lite, sier Drillo og sikter til Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen.

- De fikk ballen for lite. Og de brukte for mange trekk på egen banehalvdel. Jeg ser at Martin Sjögren har en litt annen fotballfilosofi enn Ståle Solbakken og forgjengeren.

Og:

- I balansen mellom det å styre og holde ballen i laget - og gjennombrudd - så synes jeg vi ligger altfor langt på styringssida og for lite på gjennombruddssida.

RADARPAR: Ada Hegerberg (t.v.) og Caroline Graham Hansen er Norges stjernespillere. Foto: Heiko Junge / NTB
RADARPAR: Ada Hegerberg (t.v.) og Caroline Graham Hansen er Norges stjernespillere. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Men et EM-sluttspill lever sitt eget liv. Selv var Drillo i to VM-sluttspill med Norge på 90-tallet. Det er første gang han er i et fotball-EM for kvinner.

Han er erkjenner at kunnskapen om herrefotball er bedre. De to beste lagene fra gruppa går til kvartfinalen.

- Jeg har skjønt at Nord-Irland er det svakeste laget i gruppa. Sannsynligvis havner vi i den situasjonen at vi spiller «finale» mot Østerrike i den siste kampen om hvem som går til kvartfinale.

Drillo har hatt en fortreffelig torsdag i Southampton. Han ledet et lag med norske journalister som slo nordirske journalister 5-3.

- Før kampen sa jeg at en tversoverpasning eller støttepasning til motspiller er dusjen øyeblikkelig. Jeg klarte ikke å følge det helt opp. Da hadde jeg vært nødt til å sende to-tre spillere i dusjen i løpet av kampen, humrer Drillo, som elsket å være trener igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer