HELDIG: Nikita Kriukov (t.v.) legger ikke skjul på at han var heldig da han vant gull sammen med Sergej Ustjugov (t.h.) på lagsprinten i Lahti-VM, men det er likevel ikke tilfeldig at han vinner oftere i mesterskap enn i verdenscupen. Foto:  Bjørn Langsem
HELDIG: Nikita Kriukov (t.v.) legger ikke skjul på at han var heldig da han vant gull sammen med Sergej Ustjugov (t.h.) på lagsprinten i Lahti-VM, men det er likevel ikke tilfeldig at han vinner oftere i mesterskap enn i verdenscupen. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Langrenn

Kriukov reagerer på Brandsdals svikt: - Har han et mentalt problem?

Da Lahti-VM var over, våknet omsider Eirik Brandsdal og viste god, gammel klasse. Det underbygger Nikita Kriukovs poeng.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

FALUN/LAHTI/DRAMMEN (Dagbladet): Nikita Kriukov er et unikum. Han er én av få som har flere mesterskapsgull enn verdenscupseire. Den russiske sprinteren har fire VM- og OL-gull mot «bare» tre triumfer i verdenscupen.

Han er motstykket til Martin Johnsrud Sundby, som vinner som han vil i verdenscupen med 28 enkelttriumfer og en rekke sammenlagtseire. I mesterskap mangler han imidlertid fortsatt det individuelle gullet.

Eirik Brandsdal er en annen langrennsløper som kontrasterer Kriukovs statistikk. Brandsdal har over dobbelt så mange verdenscupseire som Kriukov i sprint, men har ikke en eneste mesterskapsmedalje.

- Det er veldig rart. Brandsdal vinner hele tiden, men aldri i mesterskap. Det samme gjelder Sundby. Jeg vinner nesten aldri, men får som regel med meg et gull når det gjelder, sier Kriukov til Dagbladet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn