KRITIKK: 
Landslagssjef Per-Mathias Høgmo takker kroatias Darijo Srna for kampen etter EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Kroatia på Ullevaal stadion i Oslo. Srna får imidlertid ikke mye takk i kroatiske medier.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KRITIKK: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo takker kroatias Darijo Srna for kampen etter EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Kroatia på Ullevaal stadion i Oslo. Srna får imidlertid ikke mye takk i kroatiske medier. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Kroatene er sjokkerte: - Det er katastrofalt! Hva driver kapteinen vår med?

Slakter eget lag etter ydmykelsen på Ullevaal.

(Dagbladet): Kroatene trodde at de skulle banke Norge på Ullevaal og mer eller mindre kvalifisere seg for EM i Frankrike. Etter at de slo Per-Mathias Høgmos 5-1 i mars, skulle en ny seier over Norge være grei skuring.

Så feil kan man ta.

Etter 0-2-tapet på Ullevaal blir Luka Modric og resten av de kroatiske stjerne slaktet i kroatiske medier. 24 Sata, en av landets største aviser, er ikke nådig i sin beskrivelse av kampen.

- Vi skulle vise hvem som er best i gruppa. Vi møtte et lag som vi scoret fem ganger mot for noen måneder siden. Det skulle være store forskjeller på lagene. Så går alt galt og vi blir ydmyket. Det er helt katastrofalt, skriver den kroatiske avisen.

- Hvis du trodde det ikke kunne bli verre enn uavgjortkampen i Baku, tok du feil. Dette var verre enn verst!

- Srna så ut som en amatør Real Madrid-stjernen Modric skuffet på midtbanen, men det er spesielt kaptein Darijo Srna som får høre det.

To ganger ble Srna sendt i pølsebua av Jo Inge Berget. Begge gangene scoret den formsterke Malmö-spilleren.

- Hva er det som skjer? Hva driver kapteinen vår med? Srna ble utspilt to ganger av Malmös Jo Inge Berget, som fikk Srna til å se ut som en amatør. Det var flaut å se kapteinen spille slik, skriver 24 Sata.

På pressekonferansen på Ullevaal ville imidlertid ikke landslagssjef Nico Kovac totalslakte sin kaptein.

- Det var ikke bare kapteinen som var dårlig. Hele laget var dårlig. Det er bare å beklage, til journalistene og supporterne her, og alle andre som holder med oss. Jeg vet vi spilte dårlig, men jeg vet ikke hvorfor. Jeg forstår det ikke, men sånn er livet, sa Kovac til pressekorpset.

YDMYKET: Kroatias kaptein og superstjerne Darijo Srna ble ydmyket av Jo Inge Berget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
YDMYKET: Kroatias kaptein og superstjerne Darijo Srna ble ydmyket av Jo Inge Berget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- I dag spilte vi ikke fotball. Selv om vi har store stjerner som tjener mye penger, betyr ikke det at vi nødvendigvis vinner. Slik er fotball, sier Kroatias landslagssjef.