KAOS: Det gikk hardt for seg på den kroatiske delen av tribunen under EM-oppgjøret mot Tsjekkia. Foto: CTK Photo / David Tanecek / NTB Scanpix
KAOS: Det gikk hardt for seg på den kroatiske delen av tribunen under EM-oppgjøret mot Tsjekkia. Foto: CTK Photo / David Tanecek / NTB ScanpixVis mer

Kroatia bøtelegges for supporterbråket i EM

Streng straff.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har ilagt Kroatia en bot på 100.000 euro (nærmere 930 000 norske kroner) etter bråket i kampen mot Tsjekkia.

Landets fotballforbund blir også nektet å selge billetter til personer som er knyttet til supporterbråk eller er kjent som hooligans.

Det melder AP mandag ettermiddag. Det var under 2-2-kampen mot Tsjekkia fredag at kroatiske supportere kastet bluss på banen og begynte å slåss. Det skjedde samtidig som spillerne prøvde å roe dem ned.

Kampen i St. Etienne ble stoppet i flere minutter på grunn av bråket, og en av banemennene ble truffet av et bluss.

En kinaputt skal også ha gått av i nærheten av en dommer. Ifølge UEFA skal også flere supportere ha oppført seg rasistisk.

Mange mener at bråket var planlagt for å protestere mot lederne i fotballforbundet i landet. Kroatia-talsmenn sier at de advarte UEFA og fransk politi mot at bråk kunne oppstå.

Kroatia møter Spania tirsdag i Bordeaux i landets siste kamp i Gruppe D.

(NTB)