Kroatia for sterke for reggae-laget

Jamaica-Kroatia 1-3. Et kjempende jamaicansk lag måtte se Kroatia sikre seieren med to mål i andre omgang. Men de grønn-gule imponerte periodevis med morsomt og godt teknisk spill.

Jamaica - Kroatia 1-3

Gule kort: Soldo, Simic - Kroatia, Burton - Jamaica.

Dommer: Manuel Melo Pereira, Portugal.

De to VM-debutantene Jamaica og Kroatia spiller en jevn og sjanserik førsteomgang. Jamaicanerne imponerer teknisk, mens kroatene er godt organisert. Høyt jamaicansk press i første del av omgangen, men det røyner på mot slutten, og Jamaica sliter tidvis med Kroatias offside-felle. Kroatia er i tillegg farlige i dødballsituasjoner, målet kommer etter et hjørnespark som går til skudd i tverrliggeren. Stanic tar returen og kan styre ballen trygt til side for liggende keeper.

Etter scoringen kommer Kroatia sterkere tilbake, og Suker spiller seg til flere gode sjanser før pause. Burton, Sinclair og Earle markerer seg på det jamaicanske laget, men det er Kroatia som dominerer.

Etter bare åtte minutter i andre omgang kommer det knallharde skuddet fra Prosinecki, og Kroatia får ledermålet. Laget dominerer etter scoringen, men Jamaica biter seg fast og kjemper. Samarbeidet mellom de to spissene til Jamaica fungerer dårlig, og laget sliter med overgangen offensiv midtbane/angrep.

Kroatias tredje mål kommer etter en god kroatisk periode, og det er spiss-paret Suker/Syanic som gjør arbeidet: Stanic løper seg fri og legger inn til Suker som skyter. Skuddet sneier en forsvarer, men går inn. Keeper Barrett er utspilt og i ubalanse i skuddøyeblikket.

De siste ti minuttene legger Kroatia seg tilbake og kontrollerer, men skaper likevel farlige ting fremover. Passiviteten sprer seg i det jamaicanske laget, og angrepsspillerne ser ut til å miste grepet.

Så blåser dommeren, og VMs hittil mest sviende nederlag er et faktum.

Første omgang:

5 min: Jamaicansk frispark: Simpson skyter - muren gir retur, men skuddet over mål.

6 min: Sukers legger inn fra dødlinja til Stanic som skyter hardt, men rett på keeper.

9 min: Jamaicansk angrep som ender i farlig situasjon, men Burtons innlegg treffer ingen, og ballen går til utspill fra keeper.

10 min: Suker kontrer med farlig løp, men ballen klareres til innkast.

12 min: Burton får fremspill, men er i off side.

14 min: Kroatisk skudd mot mål, men rett på keeper.

15 min: Prosinecki tar hjørnespark, men ingen uttelling.

21-23 min: Trippelt jamaicansk frispark: Simpson slår inn i feltet, men ballen klareres til nytt hjørnespark. Jarni treffer med hodet, men ballen reddes på streken og spilles ut til nytt hjørnespark. Situasjonen avvikles ved at Kroatia får frispark.

27 min: 0-1: Hjørnespark går til skudd i tverrliggeren. Stanic tar returen og kan styre ballen trygt til side for liggende keeper.

34 min: Stor kroatisk målsjanse, men skuddet går i i tverrliggeren.

37 min: Suker skyter fra sekstermeteren, men keeper Barrett redder. Ballen til hjørnespark.

39 min: Frispark Kroatia.

42 min: Stanic får ballen på hodet etter presist innlegg fra Suker, men keeper Barrett redder.

45 min: 1-1: Earle header i mål på presist innlegg, og Jamaica kan gå til pause med litt lettere hjerte.

Andre omgang:

50 min: Asanovic avslutter like til side for mål.

53 min: 1-2: Prosinecki skyter fra langt hold rett under tverrligeren. Barrett skulle hatt bedre kontroll.

54 min: Innlegg fra Hall, Burton tar den på hodet, men header rett til side for mål.

56 min: Frispark Kroatia: Prosinecki bommer på et innlegg, og ballen går til hjørnespark. Prosinecki tar det også, og legger inn i feltet. Keeper er heldig og klarerer.

60 min: Jamaicansk skudd over mål.

68 min: 1-3: Stanic løper seg fri og legger inn til Suker som skyter. Skuddet sneier en forsvarer, men går i nettet. Keeper Barrett er utspilt og i ubalanse i skuddøyeblikket.

70 min: Kroatisk hjørnespark: Heading mot mål, men for løst, og keeper redder.

75 min: Lagkaptein Boban får ballen rett foran mål, men skuddet går rett på keeper Barrett i det jamaicanske målet.

81 min: Suker på farlig løp, men skuddet utenfor.