Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kroatia ødela den norske EM-festen i løpet av et drøyt minutt

Bulgaria sjanseløse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Kroatia - Bulgaria 3-0 (2-0)

(Dagbladet): Pissregn, tomme tribuner og norsk 2-0-seier mot Malta på Ullevaal. Alt lå til rette for en en bulgarsk skrell i Zagreb i kveld.

Kunne alle fotballinteresserte nordmenn drømme om.

For det tok ikke mer enn ett minutt og tjue sekunder før den drømmen ble ettertrykkelig knust av Luka Modric og Ivan Perisic. Modric chippet ballen gjennom, Perisic touchet den såvidt, og ballen endte en langsom trilleferd på riktig side av målstreken.

Klubb bizarro
Bulgarerne var fullstendig sjanseløse, og et talende symbol på hvor langt unna Norge var bulgarsk hjelp står midtstopper Georgi Terzievs stakkarslige involvering etter en knapp halvtime.

Den bulgarske keeperen gjorde en god redning på et skudd fra Perisic, men så fant Terziev ut at han ville ha et forsøk selv. Heldigvis for midtstopperen smalt det knallharde skuddet i stanga og ut. De bulgarske gudene må vite hva han tenkte da han fyrte avgårde kanonkula.

Tre minutter før pause satte Kroatia nådestøtet. Rakitic satte fart innover i banen, spilte vakkert vegg med Nikola Kalinic, før han smalt den i hjørnet til 2-0 fra seksten meter.

Da kunne selv de største norske optimistene rette blikket mot tirsdagens kamp mot Italia i Roma. Der må Norge sannsynligvis vinne for å gå direkte til EM.

Punktum
Alt annet enn kroatisk seier borte mot Malta i siste gruppespillskamp vil være en gedigen sensasjon. Får Norge uavgjort i Roma går Kroatia forbi Norge på tabellen på innbyrdes oppgjør. Seier holder Høgmos menn de nødvendige poengene foran.

Hva så med kveldens kamp i Zagreb?

Den var over til pause.

Ti minutter før full tid fikk Kalinic lov til å score sitt første mål i kvalifiseringen og la på til 3-0. Spenningen lever i gruppe H, i hvert fall.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!