Kroatia rappet bronse

Nederland_Kroatia 1-2: Kroatia grep sjansene som bød seg da Nederland satset alt framover i VMs bronsefinale. To kontringsmål til debutantnasjonen holdt til seier mot et Nederland som sløste bort en haug med kjempesjanser.

Den omdiskuterte bronsefinalen var en fornøyelse i 45 minutter. Nederland gikk ut for å lage fotballfest. Med to-tre spillere i forsvar skapte de sjanse på sjanse.

Kroatene stablet spillere i forsvar, men var dødelig effektive i angrep.

I løpet av fire minutter med ballbesittelse i angrep lagde de to mål. Nederland hadde ballen i angrep i 34 minutter, men scoret kun ett.

Høy klasse

Alle målene var av høy klasse:

0-1: Davor Suker spiller fram Robert Jarni. Han finner Robert Prosinecki som gjør det nederlandske forsvaret svimle med en lekker piruett før han setter ballen i mål.

1-1: Boudewijn Zenden skjærer inn fra høyre flanke. I det han ser ut til å miste balansen, fyrer han av et kraftig skrudd langskudd som lurer Ladic i det kroatiske målet.

1-2: Davor Suker _ selvfølgelig _ avslutter et nydelig opprullingsangrep med en iskald plassering fra 16 meter. Mellom beina til Jaap Stam og inn helt nede i Van Der Sars venstre hjørne.

Kjedelig

Etter pause var kampen et eneste langt argument for Sepp Blatters ønske om å avskaffe bronsefinalen i VM. En kjedelig affære som ingen egentlig følte det verdt å ofre helsa for.

Nederland førte omgangen hele veien, men var ikke besluttsomme nok i de avgjørende situasjonene. Særlig Kluivert og Seedorf hadde hver sin enorme mulighet til å utligne om lag ti minutter før slutt.

Det de presterte fikk Kroatias keeper Drazen Ladic til å se langt bedre ut enn han egentlig var.

Kroatene har allikevel satt et dypt spor etter seg i VM-historien ved å kapre bronse i sitt første VM. I tillegg tok Suker et stort steg mot toppscorertittelen med sin scoring.