PRESS: Brasil og Neymar har det største presset på seg av alle VM-lagene. Torsdag spiller de i åpningskampen mot Kroatia. Foto: AP Photo / Andre Penner / NTB Scanpix
PRESS: Brasil og Neymar har det største presset på seg av alle VM-lagene. Torsdag spiller de i åpningskampen mot Kroatia. Foto: AP Photo / Andre Penner / NTB ScanpixVis mer

Kroatia-sjefen i gang med mind games før VM-møtet med Brasil

- Jeg vet hvilken taktikk vi skal bruke.

Kroatias landslagssjef Niko Kovac har stor tro på at Kroatia mønstrer et sterkt lag i årets fotball-VM. Han tror de kan sjokkere Brasil i åpningskampen torsdag.

Kroatia måtte til omspill for å komme seg til VM. Der ble Island slått 2-0 bare uker etter at Kovac hadde overtatt trenerjobben.

Til tross for at det ikke var noe skremmeskudd i seg selv, har kroatenes landslagssjef en positiv tankegang før VM-åpningen mot vertsnasjon Brasil i São Paulo torsdag kveld.

- Vi skal ikke parkere bussen i eget straffefelt. Vi vil gjøre et ordentlig forsøk og vi er sikre på at vi kan få et godt resultat. De har vunnet 15 av de siste 16 kampene, men jeg vet hvilken taktikk vi skal bruke, fortalte Kovacs denne uken i intervju med kroatisk presse.

Brasil slo Serbia 1-0 i sin VM-generalprøve fredag, mens Kroatia avsluttet sin VM-oppkjøring med de samme sifrene mot Australia lørdag.

Stort press Brasilianerne er, som alltid, en av de største favorittene blant oddssettere til å vinne VM. At mesterskapet spilles på brasiliansk jord gjør det hele enda mer spesielt for gultrøyene.

- Brasil så litt tamme ut mot Serbia og presset om å levere på hjemmebane er åpenbart. Det ser ut til at de (brasilianerne) ikke bare forventer seier i alle kampene, men også at de skal spille underholdende. Det er vår sjanse. Jo lenger vi holder på spillet vårt, jo mer frustrerte vil de bli. Vi vil gjøre det så vanskelig vi bare kan for dem, sa Kovac.

Forventningene har også nådd den brasilianske troppen.

- Den brasilianske drakten er hellig, og presset på spillerne er selvfølgelig stort. Når Brasil spiller, forventer alle brasilianere at laget vinner. Vi er ikke bare favoritter. Vi er på et vis pålagt å vinne VM, sa trener Luiz Felipe Scolari for en tid siden til World Soccer.

Vil bli husket Kroatia-spiller Sammir er født i Brasil. Han ønsker at det kommende mesterskapet skal gjøre hans navn kjent i fødelandet.

- Jeg vil at folk i Brasil skal huske meg som en god spiller, og at de skal snakke om meg som det, når jeg en dag vender tilbake dit. Jeg vil gjøre inntrykk i VM, sa Sammir.

Han tror som landslagssjefen at Brasil kan få seg en overraskelse i åpningskampen.

- Jeg er sikker på at vi kan få en minneverdig turnering her fordi vi har en tropp med kvalitetsspillere, som gjør det godt i europeiske klubber, sa midtbanespilleren.

(NTB)

LURING: Kroatia-sjef Niko Kovac vet hvilken taktikk laget hans skal bruke mot Brasil torsdag. Foto: AFP PHOTO / AGENCIA LANCEPRESS / EDSON RUIZ / NTB Scanpix
LURING: Kroatia-sjef Niko Kovac vet hvilken taktikk laget hans skal bruke mot Brasil torsdag. Foto: AFP PHOTO / AGENCIA LANCEPRESS / EDSON RUIZ / NTB Scanpix Vis mer