MISFORNØYD: Niko Kovac var utrolig nok mer misfornøyd enn Per-Mathias Høgmo, selv om Kroatia knuste Norge 5-1. Foto: REUTERS/Antonio Bronic
MISFORNØYD: Niko Kovac var utrolig nok mer misfornøyd enn Per-Mathias Høgmo, selv om Kroatia knuste Norge 5-1. Foto: REUTERS/Antonio BronicVis mer

Kroatia-sjefen var så misfornøyd med 5-1-seieren over Norge at han måtte roe seg ned med et glass vin

- Vi hadde blitt straffet mot et bedre lag.

(Dagbladet): Da landslagstrener Per-Mathias Høgmo uttalte at han var fornøyd til tross for 1-5-tapet, høstet han massiv kritikk fra en rekke ulike røster.

Mannen med flest norske landskamper, John Arne Riise, etterlyste blant annet høyere krav i den norske leiren.

Høye krav er det til de grader hos Norges kroatiske overmenn. Til tross for 5-1-seieren over Norges beste menn, var ikke trener Niko Kovac spesielt fornøyd med prestasjonen.

- Jeg er ikke fornøyd. Selv om resultatet er strålende, er hele kampen svak fra vår side. Vi holder ikke avtalen. Vi er ikke aggressive nok, slik vi har vært tidligere, sier Kovac til nettstedet 24sata.hr.

- Jeg vil ikke se laget spille slik igjen. Vi var ikke hundre prosent. Vi var ikke gode nok i duellspillet. Jeg burde kanskje fokusere på det positive etter en slik seier, så jeg får ta et glass vin og roe meg ned, fortsetter landslagssjefen.

- De ødela for Modric Han tror Kroatia ville bli straffet mot en bedre motstander enn Norge.

- De første 30 minuttene er vi svake. Jeg vil ikke si noe negativt om Norge, fordi de har mye kvalitet, men vi hadde bli straffet mot et enda bedre lag enn Norge, mener Kovac.

I åpningsminuttene skapte Kroatia null og niks. Kovac mener Martin Ødegaard var med på å ufarliggjøre midtbanestjernen Luka Modric.

- Vi slet innledningsvis. Norge spilte i 4-4-2, men spissene Ødegaard og Elyonoussi slapp seg ned og drepte rommet til Luka. Det skapte problemer for oss.

- Måtte stoppe Ødegaard I 2. omgang bestemte Kroatia seg for å smelle til i duellene. Det fikk blant annet 16 år gamle Ødegaard erfare da han ble sparket i bakken og fikk en liten skade i leggen.

- I pausen sa jeg at jeg ikke var fornøyd. Jeg kunne ikke lyve til dem, selv om vi ledet. Jeg beordret spillerne til å gå tettere inn i duellene. De hadde en liten Ødegaard som ikke var redd for å utfordre. Han måtte vi gå tettere inn i, forteller Kovac.

Han ba også spillerne om å skyte mer.

- Hver gang vi skjøt, scoret vi. Vi må utnytte lagets styrker. 5-1 var litt overdrevent. Vi må heve oss mot Italia, mener den tidligere Bayern München-spilleren.