SLUTT PÅ KOSEN: Niko Kovac (t.v.) og hans bror og assistenttrener Robert møtte Per-Mathias Høgmo i hyggelige omgivelser i januar. I kveld kastes hanskene - umiddelbart. Foto: Jan Åge Fjørtoft / NFF
SLUTT PÅ KOSEN: Niko Kovac (t.v.) og hans bror og assistenttrener Robert møtte Per-Mathias Høgmo i hyggelige omgivelser i januar. I kveld kastes hanskene - umiddelbart. Foto: Jan Åge Fjørtoft / NFFVis mer

Kroatia-sjefens plan er å gi «gentleman Høgmo» et sjokk rett fra avspark

Alle mann i angrep.

ZAGREB (Dagbladet): Da landslagssjef Per-Mathias Høgmo besøkte Bayern Münchens treningsleir i Qatar i januar, viste det seg at også den kroatiske landslagsledelsen hadde tatt turen til Doha.

- Det ble litt fleiping rundt at vi har lagt den samme planen fram mot møtet, sa Høgmo til Dagbladet den gangen.

- En gentleman Da vi fredag spurte Kroatias landslagssjef Niko Kovac om seansen i Doha, svarte han:

- Han (Høgmo) var en gentleman. Vi hygget oss. Men i morgen er vi rivaler i 90 minutter.

I løpet av den samme pressekonferansen avslørte den tidligere Bundesliga-profilen imidlertid at han ønsker å kvele spenninga lenge før uret viser 90 i kveldens kamp:

- Jeg tror vi vil se et Norge som er mer opptatt av å forsvare seg enn å angripe. De vil holde stand, og ikke endre på det de er gode på, sa Kovac.

Vil angripe fra avspark Der enkelte fotballhoder snakker om viktigheten av tålmodighet og å male i stykker motstanderen, er det åpenbart at Kroatia ønsker å gå rett i strupen på puljetreeren og løfte Maksimir-atmosfæren allerede fra avspark.

- De har ingen superstjerner, hos dem er det laget som er superstjerne. Ingen kan slappe av, og alle spillere involverer seg i begge ender av banen. Vi må score så tidlig som mulig, sier Kovac.

Kaptein Darijo Srna har samme mentalitet:

- Vi vil forsøke å angripe dem fra første spark.

• Kroatia-Norge har avspark lørdag klokka 18.00. Kampen vises på Max.