SENDT HJEM: Kroatia har sensasjonelt nok kommet helt til VM-finalen. Den går uten Nikola Kalinic. Foto: Igor Kralj / Pixsell
SENDT HJEM: Kroatia har sensasjonelt nok kommet helt til VM-finalen. Den går uten Nikola Kalinic. Foto: Igor Kralj / PixsellVis mer

Nikola Kalinic ble sendt hjem

Kroatia-stjerna latterlig­gjøres: - Ikke vær som Nikola Kalinic

Går glipp av hjemlandets historiske VM-finale. Slik hadde det ikke behøvd å være.

Kroatia er i en VM-finale for første gang. Landet med like i overkant av fire millioner innbyggere har vist tidvis gnistrende fotball, og en vilje til å kjempe til siste slutt.

Kroatia dominerte stort i gruppespillet, og allerede etter 3-0-seieren over Argentina begynte mange å snakke om at laget kunne nå langt. De har ikke vært like overbevisende i utslagsrundene, og har måttet gå ut i ekstraomganger tre ganger. I semifinalen senket Mario Mandzukic England i andre ekstraomgang, og kroatene kunne juble for en sensasjonell finaleplass.

Det blir uten VM-uttatte Nikola Kalinic. Det er nesten én måned siden han måtte forlate landslagskameratene.

VM-STUDIO: Fotballdommer Svein-Erik Edvartsen og forsker på straffespark, Geir Jordet, gjester Dagbladets VM-studio. Programleder: Nicolai Delebekk. Video: Stian Pedersen Vis mer Vis mer

Tar ikke telefonen

I Kroatias åpningskamp i VM ble Nigeria slått 2-0. Med fem minutter igjen å spille ville trener Zlatko Dalic sette innpå Kalinic. Men spissen nektet. Det kostet ham dyrt.

Spissen skal ha slitt med en ryggskade, men Dalic viste ingen nåde og sendte ham hjem fra VM.

- Da jeg ba han om å komme innpå, sa han at han ikke kunne på grunn av en ryggskade. Det samme skjedde under treningskampen mot Brasil før VM. Jeg trenger spillere som er skadefri, og derfor har jeg tatt denne beslutningen, sa Dalic etter Nigeria-kampen.

Siden har ikke de to snakket sammen.

- Nei, han svarte ikke. Jeg kan si at jeg ikke er stolt eller glad, og at det er en skamplett på min karriere. Det er synd, for Nikola hadde definitivt spilt her, sa treneren til kroatiske 24sata forrige uke.

- Livet går videre

Kalinic har gitt lite lyd fra seg etter at han ble sendt hjem fra Russland.

En av hans rådgivere, Tomislav Erceg, har imidlertid snakket med spissen, men vil ikke gå i dybden på hva Kalinic føler nå som hjemlandet har tatt seg hele veien til VM-finalen.

- Det er ikke noe poeng i å snakke om at han forlot landslaget. Uansett hva som skjedde, så går livet videre. Han spiller for AC Milan, men har dessverre ikke hatt et godt år. Det endrer seg snart, sier han til en kroatisk nettside.

Etter at Kroatia slo ut England har mange spurt seg om Kalinic ikke angrer på at han takket nei til å komme innpå mot Nigeria. Nå latterliggjøres 30-åringen i sosiale medier.

Latterliggjøres

Roger Gonzales har dekt VM for CBS og har lagt ut den følgende meldingen på sin Twitter-profil.

- Jeg vil at du skal møte Nikola Kalinic. Han kom til VM som en del av Kroatias lag. Han er en talentfull spiss. Han skal angivelig ha nektet å komme inn som innbytter i gruppespillsseieren over Nigeria. Han ble sendt hjem som en konsekvens av det. Ikke vær som Nikola Kalinic.

Flere andre påpeker også Kalinics tabbe.

VM-finalen spilles søndag kl. 17.00 og sendes på NRK1.