FERDIG:  Niko Kovac. Foto: NTB Scanpix
FERDIG: Niko Kovac. Foto: NTB ScanpixVis mer

Kroatia-trener sparket etter tap mot Norge

Hele trenerteamet borte.

(Dagbladet): Niko Kovac er sparket som Kroatias landslagstrener i fotball, skriver NTB.

Det skjer etter 0-2-tapet for Norge.  Kroatia spilte også 0-0 mot Aserbajdsjan kampen før, noe som sendte Norge inn igjen i kampen om direkte kvalifiseringen til EM.

Intern strid? Det var krisestemning i laget etter tapet mot Norge.  Kovac tok et kraftig oppgjør med egne spillere:

- Vi har superstjerner som tjener enorme summer penger, men uten innsats kommer man ingen vei. De norske spillerne kjempet for livet og spilte med hjertet. Jeg er usikker på om spillerne våre ofret like mye og ga alt de kan. Med slike prestasjoner bør spillerne spørre seg om hvorfor de ikke blir kastet på hodet ut av laget. Det er ekstremt skuffende, spesielt fra stjernespillerne våre, sa han til den kroatiske avisen 24 Sata.

Det fikk Luka Modric til å reagere. Etter kampen sa han:

- Vi gjorde vårt beste. Jeg er 100 prosent sikker på at alle spillerne gjorde det. Det så ikke ut bra ut, fordi vi ikke fikk spillet til å sitte, men innsatsen var det ikke noe å si på, tydeliggjør Modric.

I førersete Kroatia ligger på tredjeplass i gruppe H, ett poeng bak Norge. Laget kan likevel miste enda ett poeng på grunn av hakekorssaken under kvalifiseringen. 

Det er to kampen igjen, og de to beste lagene i gruppa går direkte til Frankrike EM i 2016.  Tredjeplassen i gruppa er minst garantert kvalik.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram