Klar for VM i Russland

Kroatia videre til VM

Kroatia hadde en 4-1-ledelse fra første kamp, og gjorde ingen feil da de sikret en VM-plass etter 0-0 på bortebane i Hellas.

Klar for VM: Kroatia og Luka Modric ble i kveld klar for VM etter å ha spilt uavgjort mot Hellas. Foto: Yorgos Karahalis / AP Photo/ NTB Scanpix
Klar for VM: Kroatia og Luka Modric ble i kveld klar for VM etter å ha spilt uavgjort mot Hellas. Foto: Yorgos Karahalis / AP Photo/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Siden debuten i 1998 har Kroatia deltatt i hvert eneste VM-sluttspill utenom 2010-mesterskapet. 2018-VM blir intet unntak.

Kroatia tok et kjempesteg mot fotball-VM med 4-1 over Hellas i første kamp, og hadde ingen problemer med å løse billett til Russland på bortebane i andre og avgjørende kamp i toeromspillet søndag.

En av målscorerne i det første oppgjøret, Ivan Perisic, sto for første omgangs største sjanse da han ladet kanonen fra om lag 20 meter. Inter-spilleren traff ballen klokkerent med venstre og banket den i innsiden av stanga og ut.

Annullert

Etter den målløse første omgangen fikk Hellas ballen i nettet i det 78. minutt. Dessverre for hjemmefansen var Vasilis Torosidis i offside da han serverte innbytter Dimitris Pelkas på åpent mål på bakre stolpe.

Med 0-0 var det Kroatia som kunne juble for avansement. Det var tredje gang Kroatia tok seg videre til VM gjennom omspill.

For kaptein Luka Modric, som scoret i motsatt oppgjør mot Hellas, blir det hans sjette sluttspill.

Hjemmesterke

Grunnlaget for Kroatias omspill ble lagt på hjemmebane. Zlatko Dalic' menn var ubeseiret på hjemmebane i kvalifiseringen og vant tre og spilte to uavgjort. Likevel ble kroatene slått på målstreken av overraskelsen Island, som tok seg direkte til VM fra gruppe I.

Hellas klarte ikke kvalifisere seg til 2016-EM etter å ha blitt jumbo i sin kvalifiseringsgruppe. Grekerne måtte blant annet tåle to tap mot Færøyene.

I VM-kvalifiseringen viste Hellas kraftig bedring, og ble kun slått av overlegne Belgia. I omspillet sa det imidlertid stopp.

NTB

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer