Kroatias landslagssjef visste om hakekorset på banen

- Vi har driti oss ut.

SWASTIKA: En ny skandale rullet opp i Kroatia da det ble oppdaget et hakekors i gressmatta før Kroatia - Italia, fredag. Foto: AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
SWASTIKA: En ny skandale rullet opp i Kroatia da det ble oppdaget et hakekors i gressmatta før Kroatia - Italia, fredag. Foto: AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag møttes Kroatia og Italia til kamp i EM-kvalikens gruppe H.

Da de to lagene møttes i fjor på San Siro ble kampen avbrutt etter at supporterne kastet bengalske lys på banen.

I tillegg ble det igjen bråk da Kroatia tok i mot Norge tidligere i år, og det ble derfor bestemt at fredagens kamp skulle spilles uten publikum.

Kampen endte 1-1, men i ettertid har det vært noe helt annet enn det sportslige som har vært i fokus - selv om det ikke var noen publikum på stadion, fordi det viste seg at det var et hakekors i gressmatta.

- Vi har driti oss ut Det var tv-bilder fra kampen som viste at det var et hakekors risset inn i gresset, og det viser seg nå at Kroatia skal ha visst om skandalen før avspark, opplyser den tyske avisa Focus.

Italia klaget på hakekorset, men det skal ikke ha vært tid til å prøve å få bort symbolet før avspark. Dette skal ha blitt forsøkt i pausen.

- Vi har driti oss ut foran hele verden, sier Damir Vrbanovic, sekretær i det kroatiske fotballforbundet, etter at det ble kjent at de skal ha visst om hakekorset før kampstart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.