«BRAVEHEART»: Niko Kovac synes Norge spilte med hjertet utenpå trøya i kveld, og brukte ordet «Braveheart», som får de fleste nordmenn til å tenke på Mel Gibson-filmen med samme navn. Foto: Bjørn Langsem og NTB Scanpix
«BRAVEHEART»: Niko Kovac synes Norge spilte med hjertet utenpå trøya i kveld, og brukte ordet «Braveheart», som får de fleste nordmenn til å tenke på Mel Gibson-filmen med samme navn. Foto: Bjørn Langsem og NTB ScanpixVis mer

Kroatias trener føler han fikk bank av denne karen: - Jeg forstår det ikke

Norges «Braveheart».

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Per-Mathias Høgmos Norge leverte en superkamp, og slo forhåndsfavoritt Kroatia 2-0 på Ullevaal i kveld.

Det sørget for at Norge - i hvert fall fram til etter Italia spiller i kveld - tok over ledelsen i EM-kvalikgruppe H.

Den norske fansen på Ullevaal måtte nærmest gni seg i øynene utover i 2. omgang, og en annen som forsto svært lite av det han så, var Kroatias landslagssjef og tidligere storspiller, Niko Kovac.

Norges «Braveheart» - Viljen til Norge var der hele veien fra start til mål. De var det beste laget. Vi spilte godt de første ti minuttene etter pause, og produserte tre-fire sjanser, men hvis du ikke scorer, så vinner du ikke.

- Vi visste at Norge er fysiske og aggressive, og at de har høye spillere. De spiller på frispark, «kick and run». Det er det jeg har sagt til våre spillere de siste dagene også, men spiller du ikke med hjertet - og det gjorde Norge, med «braveheart» - så kan du ikke vinne, sier Kovac.

Og når «Braveheart» kommer på banen er det vanskelig å ikke tenke på Mel Gibson-filmen fra 1995, om den skotske frigjøringshelten William Wallace.

Kovac skryter uansett videre av Norge:

- Stjerna er laget, ikke en spiller, og i dag var Norge stjerna. Du må spørre spillerne mine hvorfor de ikke spilte med hjertet. Det er en interessant ting i fotballen, at ikke alltid laget med de beste spillerne som tjener mest penger, vinner, sier Kovac videre.

- Enkel situasjon På Dagbladets spørsmål om hvordan han ser situasjonen i gruppa, der Kroatia nå er på 3. plass, sier han:

- Situasjonen er enkel, vi må vinne de neste kampene, vi må håpe at de to lagene foran taper poeng. Akkurat nå ser det ut som om vi må spille playoff i november, men vi får se hvordan det ser ut i midten av oktober, sier han.

Kovac vet godt at Kroatia har en fordel i at Italia og Norge skal møtes i Roma i oktober.

- Italia-Norge blir en viktig kamp for oss, men bare hvis vi vinner våre egne kamper. Vi har stor motivasjon til å vinne, sier han.

STEINANSIKT: Niko Kovac var svært lite fornøyd med laget sitt i Oslo i kveld. Foto: Pål Marius Tingve
STEINANSIKT: Niko Kovac var svært lite fornøyd med laget sitt i Oslo i kveld. Foto: Pål Marius Tingve Vis mer

Begge Norges scoringer i kveld kom etter at Jo Inge Berget fintet vekk Kroatias kaptein og backstjerne Darijo Srna. Men Kovac mener at det ikke bare var Srna som var svak i Oslo.

- Det var ikke bare kapteinen, det var hele laget mitt. Det er bare å beklage, til journalistene og supporterne her, og alle andre som holder med oss. Jeg vet vi spilte dårlig, men jeg vet ikke hvorfor. Jeg forstår det ikke, men sånn er livet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram