Kroatias trener føler han fikk bank av denne karen: - Jeg forstår det ikke

Norges «Braveheart».

«BRAVEHEART»: Niko Kovac synes Norge spilte med hjertet utenpå trøya i kveld, og brukte ordet «Braveheart», som får de fleste nordmenn til å tenke på Mel Gibson-filmen med samme navn. Foto: Bjørn Langsem og NTB Scanpix
«BRAVEHEART»: Niko Kovac synes Norge spilte med hjertet utenpå trøya i kveld, og brukte ordet «Braveheart», som får de fleste nordmenn til å tenke på Mel Gibson-filmen med samme navn. Foto: Bjørn Langsem og NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Per-Mathias Høgmos Norge leverte en superkamp, og slo forhåndsfavoritt Kroatia 2-0 på Ullevaal i kveld.

Det sørget for at Norge - i hvert fall fram til etter Italia spiller i kveld - tok over ledelsen i EM-kvalikgruppe H.

Den norske fansen på Ullevaal måtte nærmest gni seg i øynene utover i 2. omgang, og en annen som forsto svært lite av det han så, var Kroatias landslagssjef og tidligere storspiller, Niko Kovac.

Norges «Braveheart» - Viljen til Norge var der hele veien fra start til mål. De var det beste laget. Vi spilte godt de første ti minuttene etter pause, og produserte tre-fire sjanser, men hvis du ikke scorer, så vinner du ikke.

- Vi visste at Norge er fysiske og aggressive, og at de har høye spillere. De spiller på frispark, «kick and run». Det er det jeg har sagt til våre spillere de siste dagene også, men spiller du ikke med hjertet - og det gjorde Norge, med «braveheart» - så kan du ikke vinne, sier Kovac.

Og når «Braveheart» kommer på banen er det vanskelig å ikke tenke på Mel Gibson-filmen fra 1995, om den skotske frigjøringshelten William Wallace.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.