TRENER:  Niko Kovac. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TRENER: Niko Kovac. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Kroatias trener fortviler før Norge-kampen: - Vi er ikke et rasistland

Misfornøyd med fansen.

ULLEVAAL (Dagbladet): Det kroatiske fotballandslaget med trener Nico Kovac (43) i spissen er på plass i Oslo. Lørdag kveld trente laget på Ullevaal, og i morgen venter Norge klokka 18.00.

I verste fall kan gruppa bli avgjort av at Kroatia er blitt trukket ett poeng. Italia har i dag 15 poeng, Kroatia 14 og Norge 13. Årsaken til at Kroatia er trukket poeng, skyldes supporterne som malte et hakekors på banen før kampen mot Italia i juni.

Poengstraffen er anket. En endelig dom vil falle seinere i måneden.

På en pressekonferanse på Ullevaal lørdag fortvilte trener Kovac over egne supportere. Eller som han sa:

- Fansen som gjorde dette er ikke våre fans. Det er hooligans. De tilhører en minoritet. Dette gjenspeiler ikke Kroatia eller kroatere. Vi er ikke et fascist- eller rasistland. Men vi må forholde oss til at dette er en liten del av Kroatia. For spillerne og oss andre er det ikke en lett situasjon.

Røykbomber Kroatiske supportere gjorde også skam på seg selv da laget møtte Italia i Milano i fjor høst. De fyrte opp pyroteknikk og røykbomber. Til sammen 17 personer ble arrestert.

Kampen endte 1-1.

- Vi hadde dem på gaffelen, men vi hadde ingen støtte fra våre fans. Mot Italia i Split hadde vi ingen fans (måtte spille for tomme tribuner). Det er tøft å spille mot et sånt lag uten støtte. Borte mot Aserbajdsjan (torsdag) hadde vi bare en liten gruppe som fulgte oss. Vi vet ikke hva som venter oss i Norge. Det er ingen lett situasjon, sier Kovac.

Mest å tape Når det gleder selve kampen, mener han Norge har mest å tape:

- Presset er på Norge. Med seier kan vi i praksis kvalifisere oss for EM i Frankrike. Men det viktigste er ikke å tape, sier Kovac.

To kamper gjenstår for lagene etter morgendagens oppgjør. Norge møter Malta hjemme og Italia borte. Kroatia har igjen Bulgaria hjemme og Malta borte.