Kroatisk analyse: Ødegaard var bedre enn Modric på to områder

Men Real Madrid-stjernen vant midtbaneduellen.

(Dagbladet): Real Madrid-duoen Martin Ødegaard og Luca Modric har møttes mange ganger på treningsfeltet, men i går møttes de for første gang i kamp.

Den teknisk begavede duoen havnet i flere tette dueller på midtbanen, og etter kampen byttet de drakter og skrøt av hverandre.

- Jeg liker å bytte drakt. Det var ikke noe mer enn det. Jeg synes Martin kanskje var Norges beste spiller. Han er en veldig talentfull gutt, sa Modric etter kampen.

- Modric viste at han er en veldig god spiller, men det visste jeg fra før, skrøt Ødegaard tilbake.

Det er ikke bare nordmenn som synes duellen er interessant. Også kroatene har fattet interesse for Norges vidunderbarn.

- Modric er mer presis I den kroatiske nettavisen 24.sata.hr har de i dag laget en sak på duellen mellom Modric og Ødegaard.

Der har kroatene konkludert med at Modric - kanskje ikke så overraskende - er en bedre fotballspiller enn nordmannen.

- Modric er bedre og mer presis, skriver avisen.

I lørdagens EM-kvalifiseringskamp hadde nemlig den kroatiske stjernen en treffprosent på 90 i pasningsspillet, mens Ødegaard lå på 85 prosent. Modric vant dessuten ti flere dueller enn hva den norske teknikeren gjorde.

- Ødegaard farligere på motstanderens halvdel I tillegg skapte Real Madrids midtbanestjerne to målsjanser, mens læregutt Ødegaard ikke produserte noen sjanser. Modric stod dessuten bak tre flere brudd med dertil hørende kontringer enn hva Ødegaard gjorde.

Den norske unggutten slo imidlertid Modric på to områder.

Ifølge den kroatiske analysen, var Ødegaard mer gjennombruddshissig på motstanderens halvdel og truet rommet rundt Kroatias boks mer enn lagkameraten i Madrid.

I tillegg fyrte den norske 16-åringen av flere skudd på mål enn Modric.

DUELL: Det er ikke bare nordmenn som er interessert i duellen mellom Luka Modric og Martin Ødegaard.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DUELL: Det er ikke bare nordmenn som er interessert i duellen mellom Luka Modric og Martin Ødegaard. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer