Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kroatisk avis hevder EHF tvang Norge til å trekke protesten: - En skandale

Kroatene mener Norge burde ha spilt finale i stedet for bronsefinale.

BRONSEFINALE: Norge tapte bronsefinalen mot Kroatia. Kroatene mener Norge burde ha spilt i finalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BRONSEFINALE: Norge tapte bronsefinalen mot Kroatia. Kroatene mener Norge burde ha spilt i finalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Norge la inn en protest til Det europeiske håndballforbundet (EHF) etter at Tyskland var én mann for mye på banen i de dramatiske sluttsekundene mot Norge.

I går gjorde imidlertid Norge helomvending og trakk protesten. Den avgjørelsen applauderte tyskerne, som mente at protesten var et håpløst forsøk på å komme til finalen på urettmessig vis.

- Å trekke protesten, er den eneste logiske utgangen på dette tullet. Nå ser vi frem til finalen igjen, sa det tyske håndballforbundets visepresident Bob Hanning til Bild.

- En skam og en skandale Også Extrabladets håndballekspert Joachim Boldsen og Dagbladet-kommentator Esten O. Sæther mente det var riktig å trekke protesten.

- Det er en fornuftig avgjørelse av Norge å trekke protesten. De hadde ikke fått noe ut av det likevel, sa Boldsen.

- Ingen elsker en dårlig taper, konkluderte Sæther sin kommentar.

I kroatiske medier var imidlertid tonen en annen før bronsefinalen mellom Norge og Kroatia. Den kroatiske avisen 24sata kaller det en skandale at Norge ikke skal spille finalen i kveld.

- Dommerne sendte Tyskland til finale på bekostning av Norge. Det er en skam og en skandale. Kall det hva du vil. Ingen vet hvordan dommerne kunne unngå å se at Tyskland hadde for mange spillere på banen, skriver kroatene.

- Håndballforbundet la press på Norge De hevder at det EHF tvang Norge til å trekke protesten.

- EHF la press på Norge og ga dem i teorien ikke noe valg. Hvis ikke måtte kampen ha blitt spilt om igjen, slik at bronsefinalen og finalen hadde blitt flyttet til mandag og tirsdag. Det ville ikke vært bra for håndballsporten og for TV-mediene, konkluderer den kroatiske avisen.

TV 2s håndballekspert Bent Svele slaktet sekretariatet og dommerne som skulle ha reagert på tyskernes forseelse.

- Det er håpløst. Det sitter så mange personer i sekretariatet som ikke klarer å holde styr på det de skal ha orden på. Det pinlige er at det er fem stykker i tillegg til dommerne som ikke finner ut at Tyskland har en spiller for mye på banen, sa Svele til Dagbladet etter fredagens tabbe.

Kroatia vant til slutt bronsefinalen overlegent mot Norge. Dermed endte de norske håndballgutta opp med den sure 4. plassen i stedet for å spille finalen mot Spania senere ikveld.

BRONSEFINALE: Norge havnet i bronsefinalen i stedet for finalen. Det mener kroatene er feil. Foto: Bjørn Langsen / Dagbladet
BRONSEFINALE: Norge havnet i bronsefinalen i stedet for finalen. Det mener kroatene er feil. Foto: Bjørn Langsen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media