Kroatisk kampfikser trodde han bestakk Sandefjord-trener

Men ble svindlet selv.

VET IKKE: En kroatisk kampfikser hevder han tilbød penger til en som utga seg for å være assistent-trener i Sandefjord. Espen Nystuen vet ingenting om saken.
Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
VET IKKE: En kroatisk kampfikser hevder han tilbød penger til en som utga seg for å være assistent-trener i Sandefjord. Espen Nystuen vet ingenting om saken. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Med omtrent en halv million kroner i kontanter dro Ante Sapina i oktober 2009 til Norge for å manipulere en kamp mellom Sandefjord og Stabæk.

Det kom frem i rettsak i Tyskland tirsdag der Sapina vitner mot fire menn tiltalt for kampfiksing, skriver nyhetsbyrået AP.

Sapina skal ha fortalt politiet at han dro til Norge for å møte assistenttrenerem i Sandefjord, men Sapina fant raskt ut at han hadde blitt lurt da han ikke så personen på Sandefjord-benken under kampen.

Klubben tapte for øvrig kampen 3-1 for Stabæk i sesongen siste kamp.

- Det er helt ukjent for oss oss, og vi tar sterk avstand fra dette. Jeg har aldri hørt om navnet engang, sier sportslig leder Arne Dokken til Dagbladet.

- Vi prøver å gjøre ting ryddig i Sandefjord, og jeg har aldri hørt noen ting om dette, sier daglig leder Øystein Ulsnæs.

Midtstopper Espen Nystuen vet heller ikke noe om saken.

- Jeg har aldri hørt om det. Det var ikke meg, det er sikkert, og jeg vet ikke om noen andre som skulle ha vært involvert i det, sier han.