<b>LAGET BRÅK:</b> UEFA har innledet disiplinærsak mot Kroatias fotballforbund etter at minst 10 bluss ble kastet fra kroatiske supporteres tribuneseksjon i Saint-Étienne under kampen mot Tsjekkia.  Foto: AP Photo/Darko Bandic/NTB Scanpix
<b>LAGET BRÅK:</b> UEFA har innledet disiplinærsak mot Kroatias fotballforbund etter at minst 10 bluss ble kastet fra kroatiske supporteres tribuneseksjon i Saint-Étienne under kampen mot Tsjekkia.  Foto: AP Photo/Darko Bandic/NTB ScanpixVis mer

Kroatiske fans vil sabotere kampen mot Spania: La ut skisse av stadion på Facebook

Tilhengergruppen mottar sterke reaksjoner.

Tilhengere av fotballklubben Hajduk Split, som mistenkes for å ha kastet bluss under EM-kampen mot Tsjekkia, truer på Facebook med å sabotere også Kroatias neste kamp mot Spania.

UEFA har innledet disiplinærsak mot Kroatias fotballforbund etter at minst 10 bluss ble kastet fra kroatiske supporteres tribuneseksjon i Saint-Étienne under kampen mot Tsjekkia. Kampen måtte avbrytes en stund, og en funksjonær ble skadd da en kinaputt smalt ved ham.

Hendelsen har ført til sterke reaksjoner i Kroatia. Landslagssjef Ante Cacic har kalt de ansvarlige «idrettsterrorister», og president Kolinda Grabar-Kitarovic kaller dem «fiender av Kroatia».

Skisser

Tilhengergruppen som kaller seg «Torcida Split 1950» har nå på Facebook lagt ut en skisse av stadion i Bordeaux, der Kroatia møter Spania tirsdag, og sin angivelige handlingsplan.

I kommentarfeltet under er det kommet reaksjoner som «dere er en skam for landet» og «takket være folk som dere skammer jeg meg over å være kroatisk».

Timer før kampen mot Tsjekkia la «Torcida» ut en tilsvarende skisse av stadion i Saint-Étienne.

En avgjørelse i disiplinærsaken ventes mandag.

Advarsel

Kroatias fotballforbund hevder at UEFA og fransk politi ble advart om at kroatiske personer hadde planer om å sabotere kampen, uten å treffe tilstrekkelige tiltak for å hindre det.

Kroatisk fotball har i lang tid vært hjemsøkt av uheldige hendelser som kasting av bluss og rasistiske eller fascistiske rop. Problemet er blitt større i løpet av de siste årene, og Kroatia ble straffet i EM-kvalifiseringen etter flere slike hendelser.

Da ble laget fratatt ett poeng og dømt til å spille for tomme tribuner etter at det blant annet var malt et hakekors på gresset før en hjemmekamp.

(NTB)