Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stan Kroenke

Kroenke vil bli eneeier i Arsenal

Stan Kroenke ønsker å eie Arsenal alene. Den amerikanske majoritetseieren har gitt et tilbud til klubbens øvrige aksjonærer.

VIL BLI ENEEIER: Stan Kroenke. Foto: AP Photo/David Zalubowski
VIL BLI ENEEIER: Stan Kroenke. Foto: AP Photo/David Zalubowski Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kroenke eier i dag 67 prosent av Arsenal gjennom selskapet KSE, mens Alisher Usmanov er den nest største eieren. I en melding fra KSE til London-børsen tirsdag står det at usbekiske Usmanov vil selge sin eierandel på 30 prosent.

Tilbudet fra Kroenke gir Arsenal en totalverdi på 1,8 milliarder pund. Det tilsvarer 19,3 milliarder kroner.

Kroenke mener Arsenal vil stå bedre rustet til å oppnå suksess om han er eneeier i klubben. Amerikaneren begynte å kjøpe seg opp i Arsenal i 2007. Fire år senere ble han majoritetseier.

«KSEs ambisjoner er at klubben jevnlig kjemper om å vinne Premier League og Champions League», står det i tirsdagens børsmelding.

Det har skjedd store omveltninger i Nord-London-klubben de siste månedene. Arsène Wenger gikk ved sesongslutt av som Arsenal-manager etter 22 år i jobben. Spanske Unai Emery ble utpekt som arvtaker.

Arsenal serieåpner hjemme mot regjerende Premier League-mester Manchester City søndag.