DISKET: Magnus Krog ble først tilkjent seieren. Så ble han disket. Foto: EPA/CLAUDIO ONORATI
DISKET: Magnus Krog ble først tilkjent seieren. Så ble han disket. Foto: EPA/CLAUDIO ONORATIVis mer

Krog ble først kåret til vinner - så ble han disket

- Tydelig at Magnus ikke har gjort noe galt.

Det opplyser kombinertlandslagets sportssjef, Sverre Rotevatn.

- Jeg er ikke i Schonach selv, men på den offisielle resultatlisten er Krog nå diskvalifisert. Vi kommer til å anke den avgjørelsen. Vi mener det er tydelig at Magnus ikke har gjort noe galt, sier Rotevatn til NTB.

- Det lukter litt kompensasjonsdømming etter det som skjedde i går (fredag), legger han til, og viser til Norges stafettseier fredag. Toer Tyskland la da inn protest, men denne ble avvist.

Første på 29 år De første meldingene gikk ut på at det ikke ville bli noen reaksjon, men en times tid etter målgang kom beskjeden: Krog fratas seieren.

- Det var tøft fra start. Jeg gjorde stort sett all jobben i front hele veien. Jeg ble presset hardt undervis og sparte litt på kreftene før spurten, sa en fattet Krog til FIS etter målgang.

Det ble til slutt Tysklands første seier på hjemmesnø i Schonach på 29 år.

- Det var på kanten av reglene, men vi kan ikke gjøre noe med dette, sa Tysklands landslagstrener Hermann Weinbuch like etter spurten til TV-kanalen ARD om situasjonen i den siste svingen før stadion.

Sverre Rotevatn er hoderystende til juryens avgjørelse. Han presiserer at han ikke vet om Krog-diskingen kom som følge av en protest, eller om det var juryens egen avgjørelse.

- Vi skal uansett gjøre det vi kan for å få rettet opp dette. Jeg er overrasket over at juryen velger å diske en løper for noe som skjer nesten hver helg. Det er alltid tett på slutten, det er alltid kamp om posisjoner. Dette er snodig, sier sportssjefen.
Gikk opp Krog gikk seg opp fra fjerdeplass i hoppbakken. Jan Schmid sikret seg andreplassen på en god, men dramatisk norsk dag. Han var vel 15 sekunder bak Krog.

Jørgen Graabak kom inn på femteplass. Mikko Kokslien ble nummer åtte. Magnus Moan hadde 12 mann foran seg.

Håvard Klemetsen vant hoppdelen etter et svev på 103,5 meter, men han fikk det for hardt i sporet og fikk 20.-plassen. Fredag vant Norge lagkonkurransen. Da etter at juryen måtte behandle to protester.

Krog sikret seg lørdag sin tredje individuelle verdenscuptriumf for sesongen - trodde han. Juryen dømte i favør av hjemmefavoritten Frenzel. NTB har ikke lyktes i å få en kommentar til saken fra landslagssjef Bjørn Kåre Ingebrigtsen.

NTB. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram