Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krog og Graabak stakk av med seieren i Italia

I lagsprintkonkurranse.

SOLID: Jørgen Graabak og Magnus Krog går mot seier i fredagens lagsprintkonkurranse i kombinertverdenscupen.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SOLID: Jørgen Graabak og Magnus Krog går mot seier i fredagens lagsprintkonkurranse i kombinertverdenscupen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Jørgen Graabak og Magnus Krog tok en klar seier i fredagens lagsprintkonkurranse i kombinertverdenscupen.

Det norske 1.-laget gikk ut ett sekund foran Frankrike i langrennet. Magnus Krog og Graabak økte sakte, men sikkert forspranget. Krog sendte Graabak ut med en ledelse på litt over 24 sekunder på Østerrike og Frankrike foran siste veksling.

Det var likevel Tyskland som tok annenplassen, mens Frankrike ble nummer tre. Graabak tok det rolig på sisterunden, og til sist ble avstanden bare sju sekunder ned til hardt spurtende Tyskland.

Norges 2.-lag gikk ut som nummer åtte. Magnus Moan og Jan Schmid hadde 48 sekunder å ta igjen, men Moan ble sliten på tampen og endte 29,3 sekunder bak på femteplass.

Lørdag og søndag er det individuelle konkurranser i Val di Fiemme.

Gikk ned 14 gater Hoppdelen i Predazzo i Val di Fiemme startet fra gate 23, men endte på gate ni til slutt. Vinden tiltok i styrke og forholdene ble merkbart bedre etter som den kom inn i bakken og ga hopperne oppdrift.

Italieneren Samuel Costa satte et støkk i konkurrentene da han falt nærmest på sletta etter et kjempehopp på 142 meter. Da ble farten satt ytterligere ned for at rennet kunne fullføres.

Jørgen Graabak hadde hoppet 126,5 meter, og selv om han ikke var lengst, fikk han best poengsum av alle.

At Graabak og Krog skulle være best etter hoppdelen var en overraskelse.

- Det var en utfordring etter som vi måtte ned 14 gater i løpet av konkurransen. Det er første gang jeg sitter her og blir intervjuet som en vinner av et hopprenn. Nå har vi gode sjanser til å vinne, sa Graabak i intervjuet med representanten for det internasjonale skiforbundet (FIS).

Lørdag og søndag er det individuelle konkurranser i Val di Fiemme.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram