Verdenscupen langrenn

Krogh avslører taktikken etter å ha vunnet med monsterspurt:
- Jeg bare lå der og latet meg

Dobbelt norsk for gutta.

SUPERAVSLUTNING: Finn Hågen Krogh holdt følge med Martin Johnsrud Sundby i den siste bakken på dagens 15-kilometer, og leverte en knallsterk spurt. Foto: Gian Ehrenzeller / Keystone / AP / NTB Scanpix
SUPERAVSLUTNING: Finn Hågen Krogh holdt følge med Martin Johnsrud Sundby i den siste bakken på dagens 15-kilometer, og leverte en knallsterk spurt. Foto: Gian Ehrenzeller / Keystone / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De norske langrennsjentene leverte en skikkelig storeslem og sikret tredobbelt på tikilometeren i franske La Clusaz i formiddag.

Spørsmålet var om herrene kunne følge opp den fantastiske innsatsen på sin 15-kilometer i fristil.

Svaret er kort oppsummert - ja, i hvert fall nesten.

De norske gutta preget rennet i 1400-meters høyde hele veien, og til slutt ble det Finn Hågen Krogh som vant noen få meter foran Martin Johnsrud Sundby etter en fenomenal avslutning.

Krogh viste vanvittig spurtstyrke inne på stadion, og viste at han kanskje har tatt enda noen nye steg som toppløper.

Latet seg

- Dette var veldig, veldig artig. Jeg kjente tidlig at jeg hadde en god dag, og jeg prøvde å være lur i feltet og ligge langt framme hele veien. Jeg fant en god posisjon og bare lå der og latet meg til de siste to rundene. Jeg traff bra med det, sier Krogh til NRK.

Om den fantastiske avslutningen, sier han:

- Jeg var helt på grensen i den siste bakken, og jeg visste at jeg kunne gi Martin noen få meter og komme kjapt bakfra. Det traff jeg bra med. Men hadde han fått en til to meter til, så kunne det blitt vanskelig. Det er alltid deilig med en seier, det gir god selvtillit, sier dagens mann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer