Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscupen langrenn

Krogh avslører taktikken etter å ha vunnet med monsterspurt:
- Jeg bare lå der og latet meg

Dobbelt norsk for gutta.

SUPERAVSLUTNING: Finn Hågen Krogh holdt følge med Martin Johnsrud Sundby i den siste bakken på dagens 15-kilometer, og leverte en knallsterk spurt. Foto: Gian Ehrenzeller / Keystone / AP / NTB Scanpix
SUPERAVSLUTNING: Finn Hågen Krogh holdt følge med Martin Johnsrud Sundby i den siste bakken på dagens 15-kilometer, og leverte en knallsterk spurt. Foto: Gian Ehrenzeller / Keystone / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De norske langrennsjentene leverte en skikkelig storeslem og sikret tredobbelt på tikilometeren i franske La Clusaz i formiddag.

Spørsmålet var om herrene kunne følge opp den fantastiske innsatsen på sin 15-kilometer i fristil.

Svaret er kort oppsummert - ja, i hvert fall nesten.

De norske gutta preget rennet i 1400-meters høyde hele veien, og til slutt ble det Finn Hågen Krogh som vant noen få meter foran Martin Johnsrud Sundby etter en fenomenal avslutning.

Krogh viste vanvittig spurtstyrke inne på stadion, og viste at han kanskje har tatt enda noen nye steg som toppløper.

Latet seg

- Dette var veldig, veldig artig. Jeg kjente tidlig at jeg hadde en god dag, og jeg prøvde å være lur i feltet og ligge langt framme hele veien. Jeg fant en god posisjon og bare lå der og latet meg til de siste to rundene. Jeg traff bra med det, sier Krogh til NRK.

Om den fantastiske avslutningen, sier han:

- Jeg var helt på grensen i den siste bakken, og jeg visste at jeg kunne gi Martin noen få meter og komme kjapt bakfra. Det traff jeg bra med. Men hadde han fått en til to meter til, så kunne det blitt vanskelig. Det er alltid deilig med en seier, det gir god selvtillit, sier dagens mann.

Russiske Aleksander Legkov ble nummer tre, mens Didrik Tønseth ble nummer fire.

De norske gutta var med andre ord ekstremt nær å følge opp jentenes superinnsats.

Festet grepet tidlig

De norske gutta festet grepet tidlig, og etter åtte kilometer var det firedobbelt norsk: Anders Gløersen, Martin Johnsrud Sundby, Finn Hågen Krogh og Simen Sveen lå nemlig helt i tet av en gruppe på rundt 15 mann som hadde fått en liten luke til resten.

Tre kilometer seinere var imidlertid situasjonen en annen. De fire nordmennene var fortsatt med i tetgruppa, men de to russerne Sergej Ustjugov og Aleksander Legkov så begge sterke ut. Også svenske Jens Burman ville være med på moroa.

Så festet Martin Johnsrud Sundby grepet.

Oslogutten la an et vanvittig tempo på flaten inn mot passering 12 kilometer, og bare Krogh, Legkov og Didrik Tønseth - som hadde gått seg opp etter et fall tidlig - klarte å følge.

Gløersen og Sveen hadde lite å stille opp med da Sundby satte fart.

Tre norske i front

Dermed liknet løpet plutselig veldig mye på jentenes løp før i dag. En frontkvartett bestående av tre nordmenn og en utlending hadde fått en luke til resten.

Og den luka ble bare større og større. Da løperne gikk ut på den siste runden på cirka to kilometer var det temmelig åpenbart at seieren kom til å stå mellom Sundby, Krogh, Tønseth og Legkov.

Før den siste bakken var det helt åpent om seieren, men Sundby tråkket skikkelig til og fikk et par meter på andreplasserte Krogh på toppen.

Inn på stadion hadde Sundby akkurat de metrene han så ut til å trenge, men Krogh leverte en fenomenal avslutning på flaten, og gikk i mål noen få meter foran verdenscuplederen etter en monsterspurt.

Sundby legger delvis skylda for at det «bare» ble 2. plass på inngangen til stadion.

- Det er så utrolig kort mellom å ha full kontroll og å få masse melkesyre her i høyden, så man blir stiv. Jeg gjorde en dårlig sving inn mot stadion og fikk med lite fart på oppløpet, sier han til NRK.

Legkov ble nummer tre, mens Tønseth måtte ta til takke med fjerdeplassen.

Simen Sveen og Anders Gløersen ble henholdsvis nummer 13 og 14.

  • Petter Northug står over også denne verdenscuphelga fordi han ikke er i form.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!