Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krogh langt nede etter å ha mistet begge skiene - samtidig

- Jævlig trist.

DEPPA: Finn-Hågen Krogh mistet begge skia midt i løpet og tapte masse tid. Foto: NTB Scanpix
DEPPA: Finn-Hågen Krogh mistet begge skia midt i løpet og tapte masse tid. Foto: NTB Scanpix Vis mer

OBERSTDORF (Dagbladet): Finn-Hågen Krogh følte seg i sitt livs form, hadde skikkelig los på på å befeste pallplassen i sammendraget og gikk aktivt og friskt i teten på fellesstarten over 15 kilometer i Oberstdorf i dag.

Helt til han mistet begge skiene (!).

- Plutselig datt de av begge to, sier en lett rødøyd og veldig trist Finn-Hågen Krogh til pressen etterpå.

- Det er selvfølgelig jævlig trist at noe sånt skjer. Det har aldri skjedd før, og jeg håper aldri det skjer igjen, sier han.

Uforklarlig - Hva var årsaken?

- Det vet jeg ikke, og det får jeg antagelig aldri vite heller. Det bare skjedde. Det er uforklarlig. Men fryktelig dumt.

- Jeg var i veldig fin form i dag. Jeg følte at dette var mitt beste løp i hele Tour'en, og så skjer det der. Nei, det er trist, sier Krogh.

Han fikk etter hvert på seg bindingene igjen, men tapte selvsagt et hav av tid. I mål var han over minuttet bak vinner Aleksej Poltoranin, og svekket selvsagt sjansene sine til en pallplass.

Skjønt, det er ikke så langt fra fjerdeplassen han ligger på og opp til Ustiugov og Northug på plassene foran.

- Spør produsenten Heller ikke trener Trond Nystad har noe godt svar på hvorfor to bindinger plutselig kan åpne seg midt i et skirenn.

- Jeg aner ikke. Du får spørre produsenten.

- Finn-Hågen satte på seg skiene på vanlig måte i dag og kom et godt stykke før de plutselig åpnet seg begge to. Om det er en materialfeil, om det var is eller hva det var er vanskelig å vite. Det vi vet er at det skjedde, og at det ikke burde ha skjedd, sier Nystad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media