Krogh raste mot Vylegzjanin. Nå slår russeren tilbake

Tidenes beste uke for russisk herrelangrenn.

I FORM: Maxim Vylegzjanin har endelig funnet storformen. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
I FORM: Maxim Vylegzjanin har endelig funnet storformen. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Finn-Hågen Krogh var én av tre rasende nordmenn etter søndagens fellesstart i Falun. På oppløpet ble han tilsynelatende stengt av russeren Maxim Vylegzjanin, slik at den vanligvis så spurtsterke nordmannen ikke fikk utnyttet sine fartsressurser og ble nr. 5.

Rett før målstreken snudde Krogh seg mot russeren og knyttet neven. Dernest kastet Krogh startnummeret i bakken i ren frustrasjon, før han raste forbi hele pressekorpset uten å avgi en kommentar. Senere uttalte han følgende til NRK:

- Det var irriterende. Jeg følte jeg hadde god fart inn på oppløpet og at jeg kunne ha havnet på pallen, sa Krogh til statskanalen.

Nå kommer Vylegzjanin med sin versjon av hendelsen.

- Jeg har i det siste hatt en etterlenget positiv formutvikling. Jeg er veldig motivert for å kjempe helt til slutten. Jeg hadde nok kjempet om pallen på søndag om ikke Krogh kom inn i samme korridor som meg i spurten. Da gikk vi inn i hverandre og mistet mye fart, sier Vylegzjanin til den russiske avisen Sport Express.- Det var veldig synd. Det var ikke mer min skyld enn hans skyld. Det blir håpløst å reagere med sinne mot meg. Jeg gjorde det jeg kunne for å prøve å vinne. Det samme gjorde vel han, forteller den russiske langrennsstjerna.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer