VM-DEBUTANT: Finn Hågen Krogh tror han kunne vært en god fotballspiller hvis han trente nok. Favorittlaget hans i England er Manchester United. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet / NTBScanpix.
VM-DEBUTANT: Finn Hågen Krogh tror han kunne vært en god fotballspiller hvis han trente nok. Favorittlaget hans i England er Manchester United. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet / NTBScanpix.Vis mer

Krogh sammenligner seg selv med en av Manchester Uniteds stjerner

Sir Alex Fergusons menn er favorittlaget til Finn Hågen Krogh, men det er ikke Rooney som trekker oppmerksomhet til VM-debutanten.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): - Favorittlaget mitt i England er Manchester United, uten tvil, sier Finn Hågen Krogh til Dagbladet.
VM-debutanten sitter godt lent tilbake i sofaen på det norske utøverhotellet i Val di Fiemme. Han har nettopp vært gjennom en pressekonferanse sammen med Sjur Røthe i rommet ved siden av.

- Mye styr Unggutten, som av mange er spådd til å bli den «nye Northug», har møtt mye kritikk etter uttalelsen om at han i løpet av to-tre år med fotballsatsing ville klart å spille seg inn på et tippeligalag. 
- Ja, det har blitt mye styr rundt det, men det får jeg tåle. Det er jo som regel Petter som tar støyten for oss, så jeg klarer meg fint, sier Krogh.
Fotballproffene i Rosenborg ler av nordlendingen, verken Tarik Elyonoussi eller Tore Reginiussen har stor tro på at det kan bli noen fotballproff av Krogh.
- Klar favoritt Men som med mange andre nordmenn har Krogh et favorittlag i England.
- Manchester United er drømmelaget, de har jeg fulgt en stund og er klar favoritt hos meg. Men jeg skal inrømme at jeg tror ikke jeg er god nok for dem, sier han.
Men det er verken forsvarskjempen Rio Ferdinand, midtbanegeneralen Paul Scholes eller kraftpluggen Wayne Rooney som VM-debutanten sammenligner seg selv med.
- Det må bli Michael Carrick. Jeg er en litt mer seig type enn for eksempel Valencia, løper mye og jeg gir meg ikke med første. Så det må nok bli han jeg ligner mest på, sier unggutten med et smil om munnen.

Unggutten sier at han følger laget tett i Premier League. 
- Føles bra Krogh, som i morgen skal gå 15 kilometer fristil, forberedte seg i går med å gå fem kilometer i VM-løypene.

- Nå gleder jeg meg meget til å få starte. Jeg kan nesten ikke begynne tidlig nok så jeg er hundre prosent klar for det her, sier han.

15 kilometeren begynner i morgen klokken 12.45.
Sjur Røthe, Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby er de andre nordmennene som skal gå i morgen.
Sistnevnte er usikker grunnet sykdom.

STOR TRO: Petter Northug har troen på at Finn Hågen Krogh kan bli en god fotballspillet. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
STOR TRO: Petter Northug har troen på at Finn Hågen Krogh kan bli en god fotballspillet. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer