BLE NUMMER 11: På stadig dårligere ski raste Finn Hågen Krogh nedover resultatlista i Montreal i dag. Etter løpet var han forbanna på de dårlige skiene.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BLE NUMMER 11: På stadig dårligere ski raste Finn Hågen Krogh nedover resultatlista i Montreal i dag. Etter løpet var han forbanna på de dårlige skiene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Krogh skuffa og forbanna etter dagens etappe: - Jeg hadde ufattelig dårlige ski

Kan ha kastet bort vinnersjansen sammenlagt.

MONTREAL (Dagbladet): Finn Hågen Krogh var en av favorittene i Ski Tour Canada, og fikk en perfekt start på touren med fjerdeplassen på sprinten i Gatineau i går. 

På dagens 17,5 kilometer lange klassiske fellesstart i Montreal var han også godt med fra start, men så måtte han slippe Ustjugov, Iversen og Northug fra seg.

Det som kunne se ut som en klassisk sprengåpning som straffet seg, viste seg å være noe helt annet. Krogh ble rett og slett smørt bort.

- Jeg klarte ikke gå fortere, jeg fikk ikke noe svar fra skiene i det hele tatt. Det var bare skikkelig dårlige ski, rett og slett, forklarer Krogh Dagbladet etter løpet.

Stor avstand opp
I mål var han 1.19 bak vinneren Iversen, og med alle bonussekundene som forsvant underveis, ble avstanden opp til ledertrioen formidabel.

Selv om han innehar femteplassen sammenlagt er han allerede 1.41 bak Ustjugov i tet.

- Ja, det var mye. De to siste rundene så tror jeg jeg tapte ekstremt mye. Det gikk ikke framover, rett og slett. Det er utrolig kjedelig. Jeg liker ikke å ha unnskyldninger, men jeg hadde ufattelig dårlige ski. De var bakglatte og veldig tunge å stake på også, så det var en rar kombinasjon.

Tungt videre
Skimiséren kan ha ødelagt mer enn bare dagens etappe. Med så mye å ta igjen på Utsjugov, Iversen og Northug, i tillegg til at Martin Johnsrud Sundby også gikk forbi ham i sammendraget, kan hele vinnersjansen i touren være borte nå.

- Jeg må ta mye på hver eneste etappe nå. Det er bare å stålsette seg for en tung tour videre, sier Krogh til Dagbladet.