I KANONFORM: Finn Hågen Krogh tok sin andre verdenscupseier på to dager da han vant 15 kilometeren i Östersund søndag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
I KANONFORM: Finn Hågen Krogh tok sin andre verdenscupseier på to dager da han vant 15 kilometeren i Östersund søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Krogh tok sin andre seier på to dager i Östersund

Har funnet VM-formen.

ÖSTERSUND/OSLO (Dagbladet): Finn Hågen Krogh viste kanonform da han tok seieren på den klassiske sprinten i Östersund i går.

I dag fulgte han opp med seier på 15 kilometeren, og tok dermed en gjev dobbel foran VM-starten om fire dager. På plassene bak fulgte franske Maurice Manificat og Marcus Hellner.

- Det var bra, jeg fikk god hjelp av Manificat gjennom løpet. Jeg disponerte bra, det er nøkkelen. Jeg er i god form, og skøyting passer meg bra. Det er artig å gå, sier Krogh til NRK.

Solid Holund Hans Christer Holund åpnet imponerende, og de store profilene slet med å gå opp mot 25-åringens tid i starten av løpet. Et av svenskenes aller største VM-håp, Calle Halfvarsson, var langt bak allerede ved 3.3 kilometer.

Men Finn Hågen Krogh ble bare sterkere og sterkere utover i løpet. Han passerte drøye tre sekunder foran Holdun ved 11.8 kilometer. Etter en fenomenal avslutning tok han ledelsen i mål med 20 sekunder.

- Det er en løype som passer meg bra, med mye dobbeldans. Når jeg først får sjansen i verdenscup er det liksom ingen vits å safe til en 30. plass, sier Holund til NRK etter overraskelsesløpet. Han ble til slutt nummer fire.

- Det er oppmot mitt livs løp.

Northug 45 bak Petter Northug hadde ingen toppdag i Östersund. Han gikk i mål 45 sekunder bak Finn Hågen Krogh.

- Ingen grunn til å bekymre seg, konstaterer NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Vi har sett Northug et stykke nede på resultatlistene før mesterskap tidligere, og likevel har han på en eller annen måte innfridd.