VERDENSCUPSEIER: Finn Hågen Krogh viste storform foran VM med verdenscupseier i Østersund lørdag.

 

 


 

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VERDENSCUPSEIER: Finn Hågen Krogh viste storform foran VM med verdenscupseier i Østersund lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Krogh viste kanonform foran VM

Vant Østersund-sprinten.

ØSTERSUND/OSLO (Dagbladet): VM-vrakede Timo Andre Bakken var suveren i sprintprologen i Østersund.

Sondre Turvoll Fossli, Timo Andre Bakken og Finn Hågen Krogh var de tre norske herreløperne i finalen. Mens Fossli er med til VM som reserve, er verken Timo Andre Bakken eller Finn Hågen Krogh tatt ut til VM-sprinten.

Finn Hågen Krogh viste storform foran mesterskapet da han spurtslo Alex Harvey og vant sprinten i Østersund.

- Det var gøy å gå. Jeg kjente i hele kvart- semi- og finale at det bare var å «gønne på», sier Krogh.

Han depper ikke større over å ha blitt vraket fra sprintlaget, da han er aktuell for andre distanser.

Dramatikk Et slag i trynet fikk svenskene da Emil Jönsson så ut til å slå opp en strekk i sitt kvartfinaleheat. Svensken måtte rett og slett stoppe opp og la seg ned i løypa. Derfra ble han båret ut.

Både Ola Vigen Hattestad og Pål Golberg røk i kvartfinalen da de begge falt. Hattestad hadde da kontrollert feltet hele veien, men konstaterte at det bare var hans egen feil. Sprintløypa har fått krass kritikk i forkant av helgas verdenscuprenn.

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Det var litt glatt og klumpete der nede. Jeg burde taklet det likevel, det er min egen feil, sier Hattestad til NRK.

Eirik Brandsdal røk også i kvartfinalen til tross for at han tok seieren i sitt heat. Brandsdal hadde nemlig en tvilsom passering av franske Richard Jouve i den siste bakken, der franskmannen gikk ned. Dermed ble Brandsdal deplassert.