Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sergej Ustjugov herjer i Tour de Ski

Krogh vurderer å reise hjem etter fiaskoløpet: - Vi må få ham på bedre tanker, sier Iversen

De norske langrennsherrene viste gode takter i Tour de Ski i dag, men for Finn-Hågen Krogh gikk det fullstendig galt. Seiersdrømmen ble trolig knust. Nå vurderer 26-åringen å reise hjem.

BEST IGJEN: Sergej Ustjugov vant gårsdagens skøytesprint og fulgte opp med en ny seier i klassisk i dag. Foto: NTB Scanpix
BEST IGJEN: Sergej Ustjugov vant gårsdagens skøytesprint og fulgte opp med en ny seier i klassisk i dag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VAL MÜSTAIR/OSLO (Dagbladet): Der gårsdagens sprint skilte mange sekunder mellom de som kjempet om seieren og de som røk ut tidlig, var det ventet at dagens ti kilometer lange fellesstart i klassisk ville ha minimal betydning i sammendraget.

Det var ikke etappen da man kunne vinne Tour de Ski, men for sammenlagtfavoritten Finn-Hårgen Krogh var dette kanskje etappen da han tapte den. Håpet om sammenlagtseieren ble i hvert fall kraftig redusert.

I stedet viste gårsdagens vinner, russeren Sergej Ustjugov, nok en gang styrke da han var overlegen i spurten og tok sin andre strake etappeseier. Ustjugov, som i junioralder ble kalt den nye Petter Northug, har innledet Tour de Ski på samme måte Northug gjorde tidlig i sin karriere.

Den spurtsterke russeren er storfavoritt til å kapre sprinttrøya, men har - akkurat som Northug - en svakhet opp den avsluttende monsterbakken i Val di Fiemme.

- Dette var kjedelig

TUNG DAG: Finn Hågen Krogh gikk på en sjelden smell på dagens 10 kilometer fellesstart i klassisk. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TUNG DAG: Finn Hågen Krogh gikk på en sjelden smell på dagens 10 kilometer fellesstart i klassisk. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Martin Johnsrud Sundby gjorde en ny god etappe og ble nr. 2 i dag, mens Didrik Tønseth og Sjur Røthe fulgte på 3. og 4. plass og kompletterte den gode norske laginnsatsen.

Krogh var sliten etter gårsdagens sprint, slapp tidlig tetgruppa og ble nr. 34, hele 50,1 sekunder bak Ustiugov. I tillegg tapte han over 20 bonussekunder til både russeren og Sundby.

- Jeg tror dessverre håpet om sammenlagtseieren er ute nå. Det var en tung dag. Dette var kjedelig, sier Krogh til TV 2.

- Jeg var stinn i beina etter i går. Jeg merket at det ikke var full fres i lårene i dag.

Krogh løp vekk fra pressen

26-åringen fra Alta løp vekk fra presseområdet etter at han hadde snakket med TV-mediene. Krogh svarte bare kort at han er svært skuffet og vurderer å gi opp hele touren.

- Vi får bruke de neste dagene til å få ham på bedre tanker, sier Emil Iversen til Dagbladet.

Iversen havnet 19 sekunder bak russeren i dag, men er på skuddhold i sammendaget. Det samme er forhåndsfavoritter som Dario Cologna, Matti Heikkinen, Marcus Hellner og Alex Harvey.

Offensiv Sundby

Ustjugov var best i spurten, men underveis i den sveitsiske løypa var Johnsrud Sundby den sterkeste.

Sundby gikk tidlig i front av feltet og tok 15 bonussekunder på den innlagte spurten underveis. Deretter fulgte Marcus Hellner og Ustiugov med henholdsvis 12 og ti bonussekunder.

Det sterke norske herrelaget plasserte seg langt framme i de teknisk krevende løypene og kontrollerte tempoet i tetgruppa. Der var også briten Andrew Musgrave, som gjorde det spenstige valget med å gå på blanke ski i motsetning til konkurrentene.

Overraskende smell av Krogh

Krogh, som ble nr. 2 i Tour de Ski i fjor og nr. 3 på gårsdagens sprint, hadde en tung dag i sporet. Overraskende nok klarte ikke sammenlagthåpet å holde følge med tetgruppa.

Da hjalp det ikke at Kroghs gode kompis, Johsnrud Sundby, dro opp tempoet mot slutten av løpet og forsøkte å rykke. Avtanden ned til fjorårets andremann ble bare større og større.

Til slutt ble den hele 50 sekunder. Krogh gikk seg dermed trolig ut av seierskampen. I stedet styrket Ustjugov sitt kandidatur med å vinne spurten også i går. Sundby viste med sin 2. plass at han fortsatt er den største favoritten i sammendraget.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!