Kroken på døra uten nytt Bislett-anlegg

Friidretten må ha åtte løpebaner på Bislett. Dersom en avgjørelse om Bisletts framtid drøyer, er Tom Fremstad redd det vil bety kroken på døra for Bislett Games i løpet av en femårsperiode.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Avgjørelsen om hva som skal skje med Bislett må tas veldig raskt. Dersom det ikke kommer en løsning i løpet av ett år eller to frykter jeg at Bislett Games er en saga blott når denne perioden med «Golden League» er over om fem år, sier Fremstad til NTB.

Tidligere har det vært en arkitektkonkurranse om Bislett, der et dansk forslag gikk til topps. I ettertid har også OBOS kommer med et eget forslag om utbygging av Bislett stadion.

Idretten har stått på at det danske vinnerutkastet i arkitektkonkurransen vil være den beste løsningen, men Tom Fremstad sier at friidrettens oppfatning har vært at dette kanskje ville bli i dyreste laget. Da det danske forslaget kom ble det kostnadsberegnet til 470 millioner kroner.

- Prosjektet til OBOS er svært spennende, og for oss som er opptatt av Bisletts framtid er det avgjørende at nye interessenter kommer til når det gjelder banens framtid, sier Fremstad.

Han er ikke redd for å karakterisere Bislett som skandaløs slik banen står nå. Den er i fullt forfall, og senest forrige torsdag brakk flere bølgebrytere og et gjerde sammen under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Brann. Fire tilskuere ble kjørt til legevakten.

Banen, slik den fremstår i dag, ble innviet i 1922 med plass til 28 000 tilskuere. Den ble brukt til EM i friidrett i 1946 og i forbindelse med OL i 1952. I 1988 ble Bislett nedlagt som skøytebane, og dersom ikke noe blir gjort med banen veldig fort, er det bare et tidsspørsmål før den blir nedlagt som friidretts- og fotballbane også.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer