Kronprinsen blir rådgiver for ski-VM

Svein Aaser utnevnt som styreleder.

Svein Aaser er utnevnt til styreleder for ski-VM i Oslo i 2011. Kronprins Haakon er blant medlemmene i hovedkomiteen.

Aaser er avtroppende konsernsjef i DnB NOR. Han har påtatt seg tillitsvervet med å lede Oslo-VM 2011 AS.

- Næringslivet er jo også sport. Det er noe man skal slå hele tiden. Det er en interessant måte å gi noe tilbake til samfunnet på, sa Aaser på mandagens pressekonferanse.

Kronprins Haakon er utnevnt som medlem i hovedkomiteen som skal fungere som et rådgivende organ for styret. Sverre Seeberg er Det internasjonale skiforbundets (FIS) representant. Oslos ordfører og ansvarlig byråd/byrådsleder skal også med i komiteen.

I tillegg vil lederen av Skiforeningen samt representanter fra Forsvaret, politiet og turistnæringen sitte i komiteen.

Styret vil ha ytterligere seks medlemmer foruten Aaser med representanter fra Norges Skiforbund og Norges skiforening. I løpet av første kvartal 2007 håper ledelsen å ansette en administrerende direktør/daglig leder.
Publikumsinntekter 

FIS eier alle rettighetene - blant annet TV og reklame - til mesterskapet, men arrangøren vil få en engangssum på 12,5 millioner sveitserfranc (65 millioner kroner). Oslo-VM vil også sitte igjen med publikumsinntektene.

- Vi vil slå rekorden fra Oberstdorf-VM i 2005, men også slå dem på det arrangementsmessige, sa Seeberg.

INN I HOVEDKOMITEEN: Kronprins Haakon skal sitte i hovedkomiteen, som skal være et rådgivende organ. Her er kronprinsen avbildet under OL i Torino. Foto: SCANPIX
INN I HOVEDKOMITEEN: Kronprins Haakon skal sitte i hovedkomiteen, som skal være et rådgivende organ. Her er kronprinsen avbildet under OL i Torino. Foto: SCANPIX Vis mer

Aaser ser fram til utfordringen og håper på å ha med mediene på laget.

- Som bankmann er jeg opptatt av risiko, og jeg er også opptatt av at pressen blir med på å lage et festarrangement, sa han.

(NTB)

STYRELEDER: Avtroppende DnB NOR-sjef Svein Aaser skal lede arbeidet med ski-VM.