Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kronprinsen kjente ikke til billettskandalen

Har ikke lagt merke til tomme VIP-plasser i OL.

FORLATER OL: Kronprins Haakon har hatt fine dager under OL, men han har ikke registrert at mange VIP-seter har vært tomme. Her får Kronprinsen spørsmål om billettskandalen under sitt besøk ved den norske Sjømannskirken i London. Foto: Pål Marius Tingve
FORLATER OL: Kronprins Haakon har hatt fine dager under OL, men han har ikke registrert at mange VIP-seter har vært tomme. Her får Kronprinsen spørsmål om billettskandalen under sitt besøk ved den norske Sjømannskirken i London. Foto: Pål Marius Tingve Vis mer

LONDON (Dagbladet): Selv om mange allerede kaller London-OL for en suksess, har ikke mesterskapet vært skandalefritt så langt.

Før OL var det nemlig voldsom rift om billettene, men under mesterskapets første dager har tv-bildene avslørt svært mange tomme seter.

Og i går kom meldingen om at OL-arrangøren har innledet gransking for å finne ut hvorfor mange seter står tomme i utsolgte øvelser.

En som tilsynelatende ikke har fått med seg det «alle» snakker om i London, er imidlertid Kronprins Haakon, som selv har brukt sine VIP-billetter flittig sammen med kronprinsesse Mette-Marit.

Besøkte Sjømannskirken
Da han i ettermiddag besøkte den norske Sjømannskirken i London, ble han nemlig spurt om billettskandalen:

- Det er litt glissent på tribunen? spurte journalisten fra NRK.

- Er det, det? Ja, det varierer sikkert litt. Vi har i hvert fall gjort vårt beste for å fylle den opp, sier kronprinsen.

Kronprinsen har blant annet sett håndballjentenes tap mot Frankrike og Alexander Kristoffs vei mot bronsemedalje foran Buckingham Palace.

Han har tilsynelatende vært for opptatt av det som skjer på arenaene til å registrere de mange tomme setene.

Sponsorbilletter
OL-minister Jeremy Hunt raser imidlertid mot de glisne tribunene, og han tror det dreier seg om sponsorbilletter som ikke benyttes.

- Vi tror det dreier seg om billetter som er gitt til sponsorer, men om de ikke akter å benytte dem så vil vi at plassene gjøres tilgjengelige for vanlige folk. Det skaper best atmosfære, og vi er i ferd med å vurdere dette nå, sier Hunt.

Svaret har vært å fylle setene med blant annet personell fra militæret.

Colin Moynihan, som er formann i Storbritannias OL-komité, sier at en løsning kan være en 30-minuttersregel. Dersom et sete ikke er fylt innen den tid, vil det gis til andre.

- Vi vil finne ut hvem som ikke møter opp. Når det dreier seg om store seksjoner som står tomme, burde det ikke være vanskelig å finne ut, sier han.

Fikk med seg sykkelbronsen
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit flyr i ettermiddag hjem til Oslo.

Til tross for at Kronprinsen har heiet for mye på de norske til å oppdage de tomme VIP-setene, er han fornøyd med OL-oppholdet.

- Det har vært gøy å være med her. Det var spesielt å se bronsemedaljen, selvfølgelig,

Om skjebnehåndballkampen mot Sverige i kveld, sier han:

- Det kommer til å gå utrolig bra i kveld. Vi slår vel svenskene, gjør vi ikke?

Kronprinsen har imidlertid fått med seg at det har vært to dopingutestengelser allerede under lekene.

- Det er sikkert mange andre som kan dette bedre enn meg, men det virker som de jobber veldig målrettet mot doping. Det er viktig med fair play. Det var også noe vi diskuterte under en lunsj med Gerhard Heiberg søndag, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media