INGEN FEIL: Ole Martin Årst fikk sjansen til å sette in 3-2, og reagerte iskaldt.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
INGEN FEIL: Ole Martin Årst fikk sjansen til å sette in 3-2, og reagerte iskaldt. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

- Kroppen er en merkelig ting

Årst sier det er helt surrealistisk å score igjen.

||| LERKENDAL (Dagbladet): De to store navnene på Lerkendal i går var for en gangs skyld ikke knyttet til hjemmelaget. Ole Martin Årst og Christer Kleiven gjorde livet surt for Rosenborg-forsvarerne i kulda i Trondheim.

Målgeita fra nord scoret sitt første mål i Tippeligaen på om lag to år. Kleiven kan meget vel ha scoret årets mål for sørlendingene. Samme Kleiven var syv år da Årst scoret sitt første Tippeligamål — i 1995.

- Det var veldig deilig å score igjen, men for å være helt ærlig så er jeg bare «happy» for å ha scoret i Tippeligaen igjen, sier Årst.

- Hvilken følelse sitter du igjen med etter denne kampen?

- Dette er helt surrealistisk egentlig. Jeg hadde ikke trodd dette for et halvår siden.

Fem operasjoner
Den gamle målkongen var endelig tilbake i manesjen og fortalte gladelig om den tunge perioden som startet med en strekkskade i 2007.

- Det er i bunn og grunn den samme skaden som er slått opp igjen, gang på gang. Jeg har vært gjennom fem operasjoner, men det var først etter den siste skaden at jeg lot være å operere. Dagen etter var første gang jeg ikke kjente noe. Kroppen er en merkelig ting for å si det sånn, sier den sympatiske comeback-kongen.

Men Årst hadde ikke bare fokus på seg selv i går kveld. Han sier selv at han er kjempefornøyd med hvert eneste minutt han får i Tippeligaen, men at det er unggutta som er framtida.

- Det var spesielt deilig å se på Christer (Kleiven, journ.anm) i dag. Han scorer et kjempemål og spiller en god kamp. Sammen med hele resten av gjengen.

Beundringen er intet mindre enn gjensidig. Midtbanespiller og målscorer Kleiven ble kampklar i tolvte time og ble imponert over det han så fra Årst i går kveld, men også gjennom de siste åra.

- Ole Martin fortjener noe sinnsykt med skryt. Han er skikkelig tøff i «huet». Det må du være for å komme tilbake som han har gjort. Han er virkelig et forbilde.

Stikk til ekspertene
Årst følte også for å sende et lite stikk i retning de «ekspertene» som mente at Start ikke ville bli til å regne med i år.

- Jeg hørte at noen sa at vi ikke kom til å henge med i toppen fordi vi ikke hadde noen nye spillere. Jeg snur på det og sier at det er akkurat derfor vi kommer til å være der. Vi har blitt enda mer samspilt og unggutta har fått enda et år på baken.

Veteranen vil hjelpe de nevnte unggutta opp og fram, men vil også ha noe tilbake.

- Bernt (Hulsker, journ.anm), Bård (Borgersen, journ.anm) og jeg skal hjelpe de unge med utviklingen gjennom vår erfaring, men de skal også holde oss ung. Det er like viktig, sier Årst før han retter på isposen som er godt festet til lysken som i to-tre år har vært roten til alt vondt.

Han tar ingen sjanser nå. Storscoreren er tilbake. Han har planer om å torturere Tippeliga-forsvarere i minst én runde til. Han tør ikke tenke lenger. Advarsel: Vegard Forren.