TAUS: Edvald Boasson Hagen ønsket ikke å snakke om mageproblemene som rammet ham under OL-fellesstarten på lørdag.Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
TAUS: Edvald Boasson Hagen ønsket ikke å snakke om mageproblemene som rammet ham under OL-fellesstarten på lørdag.Foto: Erik Johansen / NTB scanpixVis mer

- Kroppen er helt fin, og nå fokuserer jeg bare på tempo

Boasson Hagen vil ikke snakke om lørdagens mageproblemer.

Stjernesyklisten Edvald Boasson Hagen vil ikke snakke om mageproblemene som ødela sjansene hans i OL-fellesstarten lørdag.

Magetrøbbelet gjorde at den norske kapteinen måtte stå av rittet, der Alexander Kristoff sørget for bronsejubel.

- Kroppen er helt fin, og nå fokuserer jeg bare på tempo. Det er ikke noe mer enn det, sa Boasson Hagen da han møtte pressen i deltakerlandsbyen mandag.

På NTBs spørsmål om det ventet undersøkelser hjemme i Norge etter OL, svarte han: - Jeg har undersøkt mye. Nå fokuserer jeg bare på tempo, så da er vi ferdige med magespørsmål.

Sky-rytteren følte seg i bra slag før rittet.

- Det føltes veldig bra, og jeg hadde bra bein. Jeg kjente meg ikke så sliten i beina og hadde en bra følelse. Jeg kom godt ut av Tour de France og har vært i bra slag, fortalte rudsbygdingen.

Lave ambisjoner Boasson Hagen blir Norges eneste representant i onsdagens 44 kilometer lange temporitt.

- Det er ikke tempo jeg har trent for i år, og jeg har ikke fokusert på det i det hele tatt. Jeg kjører rittet i hovedsak bare fordi det er OL, og jeg er allerede ferdig med fellesstarten. Da har det ikke noe å si for resultatet der, sa 25-åringen.

Ambisjoner om en topplassering har han ikke. Boasson Hagen håper han kan komme blant de 20 beste.

- Det er ikke voldsomt til målsetting, og jeg håper jeg kan være med og kjempe om en bedre plassering, mellom 15 og 20. Jeg skal gi absolutt alt for å være best mulig.

Sportssjef Steffen Kjærgaard venter heller ikke at den norske stjernen hevder seg i toppen.

- Vi har ingen forventninger til medaljer, og tempo er langt mer forutsigbart enn fellesstart. Nå vet vi på forhånd mer om det omtrentlige nivået Edvald kan ligge på. Så lenge Edvald kjører et godt løp, har en god dag og ting fungerer er det fortsatt i overkant av realistisk å tro at han blir blant de ti beste. Personlig håper jeg han kan være det, mente Kjærgaard.

Tvilte ikke Boasson Hagen sier han ikke har vært i tvil om å kjøre OL-tempoen.

- Hvis den hadde vært før fellesstarten, ville jeg vært i tvil og mest sannsynlig ikke kjørt. Men siden den kommer etterpå har jeg ikke noe å tape. Det er ingen store løp etterpå, og jeg skal uansett ha en liten hvileperiode. Da går det fint å kjøre tempo når det er OL. Det er bare hvert fjerde år, og det ville vært dumt ikke å gjøre det, sa opplendingen.

Den ferske Tour de France-vinneren Bradley Wiggins regnes som soleklar gullfavoritt. I Touren var briten i en klasse for seg på de to tempoetappene.

- Han kjørte sterkt på begge tempoene i Tour de France, og jeg blir overrasket hvis han ikke står på podiet onsdag. Men han har bra konkurranse med Tony Martin og Fabian Cancellara hvis Cancellara er i slag etter krasjen, sa Boasson Hagen.

(NTB)