LENGE UTE: Norges mest kjente dommer, Tom Henning Øvrebø, har vært borte fra norske tippeligaarenaer i over ett år. Skader og sykdom har stoppet 46-åringen - som fortsatt ikke er i stand til å trene som normalt. 
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
LENGE UTE: Norges mest kjente dommer, Tom Henning Øvrebø, har vært borte fra norske tippeligaarenaer i over ett år. Skader og sykdom har stoppet 46-åringen - som fortsatt ikke er i stand til å trene som normalt. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / ScanpixVis mer

- Kroppen gikk til en side, og kneet til den andre

Øvrebø har ikke dømt i Tippeligaen på over et år.

(Dagbladet): 27. november 2011 - det var sist gang Tom Henning Øvrebø sist dømte en kamp i Tippeligaen.

Siden har Norges mest kjente fotballdommer bare vært i aksjon et par ganger i Adeccoligaen og Oddsenligaen (2. divisjon). Det er ikke fordi Øvrebø har lagt opp eller er blitt vraket:

Sykdom og skader på vårparten, fulgt av en alvorlig kneskade på høsten, har satt Øvrebø ut av spill.

- Tom Henning har vært maks uheldig. Han var skadet i oppstarten av forrige sesong, kom tilbake og dømte veldig godt i to Adeccoliga-kamper. Så fikk han en alvorlig kneskade rett etter høsttesten. Han fikk veldig hard medfart på en trening, sier dommersjef Rune Pedersen til Dagbladet.

Øvrebø er like fullt tilbake i gruppa som er satt opp til å dømme tippeligakamper i 2013.

- Jeg håper han er aktuell kommende sesong, det er primært opptreningen og framgangen som avgjør det. Han har så smått begynt. Forhåpentligvis greier han å kjempe seg tilbake i løpet av vinteren og våren, sier Pedersen.

Øvrebø forteller at han skadet seg på en innebandytrening i august.

- Jeg begynner å bli en gammel mann i en gammel kropp. Vi er en kompisgjeng som spiller innebandy, og i en klassisk høyre/venstre-finte gikk kroppen én vei og kneet den andre. Jeg røk et sidebånd i kneet, sier Øvrebø.

- Var skaden karrieretruende?

- Jeg er i en fase hvor jeg er på hell uansett, så det ville ikke vært noen krise. Jeg er ikke i gang med normal trening ennå, men trener for det meste alternativt. Jeg satser på å være klar til sesongstart. Jeg synes fortsatt det er veldig moro å dømme, sier han.

PS! Enten Øvrebø blir klar eller ikke, får Nordstrand en dommer i eliteserien neste år. I en alder av 26 år er Ola Hobber Nilsen plukket ut i tippeligagruppa.

- Han er utrolig lovende. God spilleforståelse og veldig lett å like. Jeg har veldig tro på ham som dommer og at han når langt, sier Øvrebø.