«Kroppen skriker. Fryktelig sliten»

Aalsgard har gått 890 kilometer i januar. Sjekk helvetesukene som skaffet ham NM-bronse.

HAR NESTEN GÅTT TUR/RETUR OSLO-BERGEN: Tre beintøffe uker i januar la mye av grunnlaget for Thomas Alsgaards bronseløp i NM i dag. - Jeg mangler grunnlag og styrke, og fra jeg bestemte jeg for å gå for tre uker siden har jeg gjort en god jobb og trent hardt. Jeg kan langrenn, hvis noen er i tvil, sa Alsgaard på pressekonferansen.
HAR NESTEN GÅTT TUR/RETUR OSLO-BERGEN: Tre beintøffe uker i januar la mye av grunnlaget for Thomas Alsgaards bronseløp i NM i dag. - Jeg mangler grunnlag og styrke, og fra jeg bestemte jeg for å gå for tre uker siden har jeg gjort en god jobb og trent hardt. Jeg kan langrenn, hvis noen er i tvil, sa Alsgaard på pressekonferansen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STEINKJER (Dagbladet): - Jeg har gjort en kjempejobb de siste tre ukene, sa Thomas Alsgaard da han skulle forklare suksessoppskriften bak dagens NM-bronse på 15 kilometer klassisk.

Han har selvsagt ikke ligget på latsida før den tid, men 22,5 treningstimer den siste uka sier noe om råkjøret 39-åringen har utsatt seg for i det siste.

På hjemmesida til laget han eier og driver - Team United Bakeries - har Alsgaard skrevet detaljerte treningsdagbøker fra hver eneste økt.

«Gikk på en smell» Sist søndag kjørte han til eksempel to økter: Først en rolig langkjøring på 48 kilometer i klassisk stil - Alsgaard kaller den i hvert fall rolig - som tok to timer og 55 minutter.

«Gikk rolig med Kjartan. Bløtt og dårlig feste. Staking siste to timer», skriver han.

Men Alsgaard nøyde seg ikke med det: Så fort skituren var unnagjort, gikk han løs på en styrkeøkt som varte i én time og 10 minutter.

Og da er det kanskje ikke rart at mannen var fullstendig sluttkjørt etterpå:

«Sliten. Gikk på en smell. Helt tom etterpå.»

Rønning sjekket dagboka Dagbladet har regnet sammen hvor mange kilometer Alsgaard har tilbakelagt på ski de 24 første dagene i januar. Tallet er mildt sagt imponerende: 890 kilometer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer