IKKE INTERESSERT: Manchester United-speider Tommy Møller Nielsen dro ikke til Sarpsborg stadion for å finsikte signeringen av Krepin Diatta. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
IKKE INTERESSERT: Manchester United-speider Tommy Møller Nielsen dro ikke til Sarpsborg stadion for å finsikte signeringen av Krepin Diatta. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Eliteserien, Krépin Diatta, Manchester United

Krépin Diatta er en god og lovende 18-åring, men Manchester United er dessverre ikke interessert

Sarpsborg er blitt en suksess både i serien, cupen og i overgangsmarkedet. Sånt blir det fort ville spekulasjoner av.

Sarpsborg-Odd 2–1 (1–0)

BARE GUTTEN ER god, beviselig har talent til å bli bedre, er ung og det sitter noen talentspeidere med betydelige arbeidsgivere på tribunen tar vi helt av i Norge. Omtrent uten unntak. Vi selger skinnet før børsa er ladd. Det trenger ikke engang å være en bjørn i sikte. Og mens vi holder på med det tenker vi gjerne på et tall.

Helst et veldig stort et.

MIDTVEIS I FØRSTE omgang mellom Sarpsborg og Odd kom det push varsel fra TV 2 som fortalte at Manchester United finsikter Krépin Diatta. Spekulert salgspris var 50 millioner kroner. Intet mindre og sånn helt uten videre. Og i slike tilfeller er det alltid greit å ha gode kilder på hentetast.

Denne kilden, Manchester Uniteds representant på Sarpsborg stadion, ba innstendig om å bli trodd på at så ikke er tilfelle.

AT KRÉPIN DIATTA er Sarpsborgs neste salgsobjekt er det derimot ingen tvil om. I sommer prøvde Club Brugge å hente 18-åringen for 20 millioner kroner. Det syntes imidlertid Østfold-klubben og sportssjef Thomas Berntsen var en million euro for lite. Derfor ble det ikke noe av. Men når jeg hører norske eksperter tenke på et tall som 50 millioner kroner – mest fordi de har sett Manchester Uniteds talentspeider Tommy Møller Nielsen på Sarpsborg stadion for andre gang, for øvrig sønnen til mannen som tok Danmark til EM-gull i 1992, Richard Møller Nielsen – da sitter jeg med en følelse av at det går litt fort i svingene.

Det bekrefter også Tommy Møller Nielsen.

JEG MENER IKKE med det å frata Krépin Diatta noe som helst. Han er et strålende talent og blir ganske sikkert en god spiller på et mye bedre nivå enn det norske. Men veien fra Sarpsborg til Old Trafford er litt drøyere enn som så, det er bare vi i Norge som ikke skjønner det.

Eller så har vi ikke annet å snakke om.

DA MANCHESTER UNITED så Krépin Diatta for første gang (mot Brann) visste de ikke hvem han var. Det var St. Hans-helga og United som veldig mange andre klubber var i Norge på weekendtur for tre kamper (VIF-LSK, Sarpsborg-Brann, Strømsgodset-Molde). Og sånn har det vært denne helga også, Manchester United-speider Tommy Møller Nielsen har vært i Norge fordi arbeidsområdet hans er Skandinavia.

Han dro ikke til Sarpsborg for å gjøre oppfølgende notater på Krépin Diatta.

HADDE SÅ VÆRT tilfelle ville det ikke blitt mange kryss i margen. Diatta hadde ikke sin beste dag. Men laget hans leverte som vanlig varene og tok seg nok en gang til andreplassen på tabellen.

Det er vanskelig å se at de ikke blir der.