Kristoffersen på pallen i Beaver Creek

Kruttsterk finaleomgang fra Kristoffersen - kjørte seg opp på pallen

Henrik Kristoffersen kjørte seg opp fra 9. til 2.-plass i storslalåmrennet i Beaver Creek.

STERK ANDREOMGANG: Henrik Kristoffersen kjørte en strålende andre omgang og ble nummer to i storslalåm i Beaver Creek, USA. Foto: Daniel Goetzhaber/GEPA/Bildbyrån
STERK ANDREOMGANG: Henrik Kristoffersen kjørte en strålende andre omgang og ble nummer to i storslalåm i Beaver Creek, USA. Foto: Daniel Goetzhaber/GEPA/Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Storstjernen Marcel Hirscher tok sin første seier for sesongen. Ingen kunne gjøre noe med østerrikeren i sesongens første storslalåmrenn.

Kristoffersen hadde over sekundet å ta igjen til tyske Stefan Luitz før finaleomgangen i vintersesongens første storslalåm på herresiden. Kristoffersen lå på en 9.-plass, 1,07 bak Luitz, men en pallplass var likevel innen rekkevidde.

I pausen sa nordmannen til NRK at han skulle kjøre det remmer og tøy kunne holde i andre omgang. Og Kristoffersen holdt sitt løfte, leverte et fyrverkeri av en finaleomgang, og tok soleklart ledelsen da han kom i mål. Totaltiden var 2.38,18.

Rælingen-alpinisten ledet helt til de tre beste fra første omgang gjensto. Marcel Hirscher fra Østerrike overtok så ledelsen, mens amerikanske Ted Ligety kjørte en svak finale og kom inn et godt stykke bak Kristoffersen.

Da var det klart at Kristoffersen minst kunne få tredjeplass i Colorado. Tyske Stefan Luitz klarte ikke gjenskape magien fra første omgang og la seg på tredjeplass. Dermed ble det annenplass til Kristoffersen.

- Jeg håper dama er fornøyd, så er jeg fornøyd. Det er hun som pusher, sa en glad Kristoffersen til NRK.

Opptur for Neteland

- Jeg skulle gjerne vært litt nærmere etter første omgang, men sånn er det. Det viktigste er at jeg kjører bra på ski, sa nordmannen som fortalte at han i sommer har lagt om teknikken noe.

- Og det får jeg igjen for nå, føler jeg.

Bjørnar Neteland fikk seg en liten opptur med 17.-plass. Det var et byks opp fra 22.-plassen etter første omgang.

- Jeg er fornøyd. Det var noe smårusk i annen omgang, men jeg viser at jeg kan kjøre fort, sa Neteland til NRK.

- For mye kaving

Leif Kristian Nestvold-Haugen lå som nummer 21 etter første omgang, men la igjen for mye tid i bakken i den andre og falt ned én plassering.

- Jeg prøver alt jeg har i annen omgang, men det blir for mye kaving. Det blir sånn når man skal prøve å risikere, det er ikke alltid det går, at vinningen går opp i spinningen, sa Nestvold-Haugen til NRK.

Aleksander Aamodt Kilde lå på 13.-plass, 1,31 sekunder bak den tyske ledertiden, men kom på tvers av løypa i midtpartiet og tapte et lite hav av tid. Det hele endte med 26.-plass.

Marcus Monsen, Rasmus Windingstad og Kjetil Jansrud klarte ikke å komme seg inn blant de 30 beste fra første omgang. Trioen kjørte dermed ikke finaleomgangen.

Etter at storslalåmrennet i Sölden ble avlyst i slutten av oktober, var konkurransen i USA sesongens første verdenscuprenn i disiplinen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer