Kruttsterk V75-banker

- Har jeg virkelig tippet meg selv banker, spør treneren.

STERK OG GALOPPLYSTEN: Strong Forte vinner om han opøptrer fornuftig på lørdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
STERK OG GALOPPLYSTEN: Strong Forte vinner om han opøptrer fornuftig på lørdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

(Dagbladet.no): Trener Trond Anderssen har klokkertro på Strong Forte i V75-1/V5-3 på Bergen travpark lørdag.

Toppstammede Strong Forte har gjort elleve starter i år. Det har resultert i fire seire og tre annenplasser. Den franskættede hingsten elsker lang distanse, og er i stadig utvikling.

Sist tok 4 års-hingsten en meget overlegen seier. Da travet Anderssen-traveren 1.11 siste 500 meter. Vi gir Strong Forte bankertilliten på Dagbladets ekspertkuponger, som du kan klikke deg rett inn på her.

- Strong Forte er i fin utvikling, og utvikler seg hele tiden. Den lange distansen er en fordel for ham. Jeg kjenner ikke til den danske hesten Mister Magic D., men min hest er sterk og god.

- Hva, har jeg tippet meg selv banker, sier du? Nei, det kan ikke være riktig.

Bullern blir plutselig litt i tvil om hva han har tipset i de forskjellige fagbladene.

- Jeg synes Strong Forte skal være en berettiget favoritt, men han er vel ikke noen banker. Han står riktig til i et fint spor og virker veldig i orden om dagen.

- Jeg synes det ser ut som en meget god vinnersjanse, sier trener Trond Bullern Anderssen som laster opp flere vinnerhester fra sin stall i Vestre Ådal.

Unngår overnatting
- Vi reiser ikke før lørdag morgen. Det er bedre for hestene å slippe og overnatte. Vi bruker bare seks timer opp dalen og over fjellet, sier Bullern.

- Vi forer klokka fire og klokka fem har jeg kaffekanna klar i bilen. Da er vi klare for Bergen, kvitrer Bullern fra Vestre Bergsund innimellom hurtigkjøring av stallens hester.

Vinnerhestene Strong Forte, Classic Tile, Langelidgutten og Broadway Arvells setter nok pris på frokosten klokken fire når de må dras ut på landeveien allerede klokken fem om morgenen.

Team Bullern reiser så mye at de alene er nok til at Sokna Bil består. Man skal støtte bygdene, og Team Bullern fikk en ærespris på 25.000 kroner for to år siden av Innovasjon Norge for nyskapning av arbeidsplasser i distriktene. Vel fortjente kroner.

I V75-6 blir Classic Tile en av de heteste favorittene. Enjoy Lavec-sønnen avla sin debut i eliten i NM, og gjorde en flott figur med å bli tredje. Langelidgutten er en variabel og kapabel herremann som starter i samme løp som stallkameraten. I V75-6 blir det en heller luftig startside med Classic Tile og formsterke Mantra i de beste sporene. Danske Crowns Banker står fint til, og vil nok også ha et ord med i leken når startbilen slipper feltet.

Heldige med sporet
Trener Trond Anderssen er ikke helt fremmed for at Classic Tile kan pile til tet.

- Classic Tile var veldig bra i NM. Vi var heldige med sporet. Han er rask bak bilen, og fra tet stiger seierssjansene.

- Classic Tile skal tidlig på bongen, råder landets mestvinnende trener.

- Langelidgutten er en hest med veldig bra kapasitet som er litt opp og ned i prestasjonene. Han er behandlet etter den siste starten. Langelidgutten skal aldri avskrives. Jeg ville hatt ham med på bongen, varsler Bullern.

4-års hoppa Broadway Arvells har utviklet seg enormt i år. I V75-5, som er et hoppeløp for norskfødte hopper, står hun litt kjelkete til i bakspor.

- Broadway Arvells trakk et sjanseartet spor. Hun holder flott form. Hun er avhengig av at det blir tempo i løpet. Løser det seg speeder hun fort til slutt.

- Broadway Arvells skal på bongen, råder Anderssen.

Vil snyte Bullern for konfekten
Bo Westergård kommer til Bergen med tre hester. Hovedutfordrer til Trond Anderssens Strong Forte heter Mister Magic D, og trenes av dansken Anders Pedersen. Bo Westergård er sjåfør bak 5-års hingsten.

- Mister Magic D.
er en god hest. Han trener fint, ifølge treneren. Mister Magic D. har travet to kanonløp de siste gangene og vunnet fra dødens. Han er sterk og startrask. Han blåste til tet på volte og vant på 1.14,7 tredje sist. Hesten har travet gode løp i Danmark, og går alle distanser.

- Om Mister Magic D. takler den lange reisen og overnattingen, tror jeg han er en het seierskandidat i V75-1, sier kusk Bo Westergård.

I V75-6 har Bo Westergård to stallhester til start. Norgeskjenningene Crowns Banker og Atlantic Ås skal forsøke å stikke kjepper i hjulene for Anderssen-duoen Classic Tile og Langelidgutten.

-Kanonform
- Jeg kjører Crowns Banker selv. Crowns Banker er i kanonform. Crowns Banker og Atlantic Ås er omtrent jevngode, det er vanskelig å skille dem. Grunnen til at jeg kjører Crowns Banker er at han er litt vanskelig å kjøre.

- Jeg kjører for tet med Crowns Banker. Jeg tror vi kjemper om seieren, sier Bo Westergård ubeskjedent.

- Atlantic Ås holder i likhet med Crowns Banker kanonform. Det er posisjonene som blir avgjørende. Han står fint inne i løpet, sier Bo Westergård om hesten som kuskes av Rune Wiig for dagen.

- Jeg har tro på begge mine hester. Jeg synes jeg har tre gode sjanser for dagen, sier Bo Westergård.

Toppsjanser i kø
Eirik Høitomt har drøssevis med vinnersjanser lørdag. Favorittene står i kø for mannen med det store kusketalentet.

Det braker løs med Tor Olaf Halle-trente Martin Sensei i V75-1/V5-3. Fra et sjanseartet bakspor på tillegg er formtoppede Martin Sensei en joker i leken denne gang.

- Martin Sensei er en veldig fin hest med flott form. Han duger godt i dette laget, og har fordel av distansen. Han møter noen gode. Det kan bli langt fram fra bakspor på tillegg.

- Men han er en av de som kan vinne, sier kusk Eirik Høitomt.

- Hva med dine øvrige oppsitt lørdag, Eirik Høitomt?


Gasman (V75-2/V5-4)
trøblet fælt med aksjonen sist. Jeg er derfor litt usikker på ham denne gangen. Jeg synes ikke han skal være noen stor favoritt etter det han viste sist. Han får stå som en stor outsider.

Kapoline (V75-3/V5-5)
møter litt bedre hester nå enn sist. Hun fungerte veldig fint i seiersløpet sist. Hun trakk et litt trangt spor, og det betyr en viss galoppfare. Men feilfritt er hun en av de som kjemper om seieren.

- Uhell sist
Case (V75-5) har vært veldig bra. Hun feilet sist, men det var et uhell. Hun feilet i en trang situasjon, i tillegg var hun hissig. Normalt er hun travsikker, og formen er veldig fin. Hun har et fint løp på papiret, og de beste står i bakspor. Hun kan vinne, varsler Eirik Høitomt.

Lamborgini B. S. (V75-6) er en bra hest. Han står dårlig til mot gode hester. Han er behandlet siden siste start og har fått det litt rolig. Jeg tviler på at han rekker til seier herfra. Men en trippelplass kan han klare.

Kringelandtellus (V75-7) har vært veldig god. Han har rykket opp en klasse nå. Hvis favorittene skulle rote seg bort og ha en dårlig dag er han aktuell. En garderingshest litt ute.

- Min klart beste vinnersjanse for dagen er Case, sier Eirik Høitomt.

- Største talent jeg har hatt
Trenernestor Kjell Håkonsen har trappet kraftig ned på antall hester i trening på gården på Sviland i Rogaland. Per i dag har han kun tre hester på stallen, og Rex Palema er eneste løpshest.

Med toppstammede, toårige Dotterud Freddy, etter Alm Viktor og Steine Koso og en to år gammel bror til Moe Odin på stallen, skulle framtiden være sikret.

- Dotterud Freddy er nok det største talentet jeg har hatt, mener Kjell Håkonsen.

Og det er rene ord for pengene. I de gode, gamle dager vant mester Kjell Håkonsen både Oslo Grand Prix og Elitloppet med sin verdensstjerne Rex Rodney. Sammen med fenomenet Spikeld er nok dette de hestene folk flest husker aller best.

Det måtte bli en Rex
Nå har Kjell en ny Rex til start som han eier selv, nemlig 3-årige Rex Palema som starter i V75-2/V5-4. Den talentfulle Gidde Palema-sønnen har startet fem ganger i år. Det har endt med to seirer og en annenplass. I sin siste start spurtet Rex Palema inn til seier på sterke 1.13,7ak.

- Hvorfor heter hesten Rex Palema, Kjell Håkonsen? Kalte du ham opp etter Rex Rodney?

- Nei, der er jeg uskyldig, humrer Kjell Håkonsen.

- Det var barnebarna mine som mente hesten måtte hete det. Og da ble det sånn, da vet du. Men det er et fint navn.

- Hva tror du om sjansene til Rex Palema lørdag?

- Jeg kjenner ikke så godt til de hestene han møter, gjør du?

- Jeg synes det er litt vanskelig å vurdere ham opp mot de andre. Han er jo bare tre år, og møter eldre hester nå. Men han er i fin form, og alt ser bra ut.

- Wiig var fornøyd
- Han er en travsikker og flink hest. Rune Wiig var godt fornøyd med ham i et hurtigarbeid nylig.

- Jeg håper jo på en fremskutt plassering, sier Kjell Håkonsen på sitt beskjedne vis.

Muntrasjonsrådet med aner i Eidsberg i Østfold vil helst snakke om, ja, nettopp Østfold, og blir en smule unnvikende når han må prate om hestene. Men aner man godt humør og glimt i øyet — ja, da betyr det en meget god vinnersjanse.

- Rex Palema var jeg godt fornøyd med i et hurtigarbeid mandag og han fungerte fint. Han travet et strålende løp i seiersløpet på Sørlandet sist. Jeg vet ikke om vi kan beholde sporet. Vi får prøve og ikke bli sittende fast. Det er usikkert med en treåring som ikke har så mye rutine. Men han er ganske travsikker, og galoppene har kommet fordi han har kodet over.

- Jeg har god tro på en fin vinnersjanse, sier kusk Rune Wiig som pleier å kuske hestene til Kjell Håkonsen.

- Hva med dine øvrige oppsitt, Rune Wiig? Noen vinnere?

- Global King (V75-1) har jeg tro på. Han fikk et dårlig spor og havner nok på etterskudd innledningsvis. Jeg tror på en feilfri avgang. Han trener fint, og har vært pigg og kry etter Jarlsberg-løpet, så formen er som den skal være.

- Global King har kapasitet til å kjempe om seieren, sier trener og kusk Rune Wiig om den kapable 4-åringen som har fire seirer i raden, og bare har tapt for gode Yarrah Boko på de fem siste startene. Det er litt å slå i bordet med.

Mantra i toppform
Mantra travet et meget godt løp mot gode hester i Sverige sist, og ble belønnet med tredje etter en strålende avslutning. 5-åringen, som trenes av Vidar Bakkeli, viste at toppformen er intakt. Fjerde sist var han treer bak Tinita Love og Face The Enemy på Leangen.

Mantra står fint til i V75-6, og vil være med og slåss om teten sammen med Classic Tile og Crowns Banker.

- Mantra løste veldig bra fra start på Leangen. Han har aldri vært kjørt for fullt fra start tidligere. Vi kommer til å kjøre til for å få teten nå, og han er rask ut. Mantra er sterk, og holder toppform. Han var veldig god i Sverige sist, og har travet flere gode løp. Han kommer til å gå med sko som sist, det fungerte veldig fint.

- Jeg synes Mantra bør ha en god vinnermulighet, og vi reiser til Bergen med ambisjoner, sier trener Vidar Bakkeli.

Banker i topp og bunn
Dagbladets tipseksperter satser på bankere i topp og bunn, Strong Forte og Tuxi Titan, i denne V75-omgangen.

Tuxi Titan er en herlig 5-åring som vil fortsette å klatre oppover i grunnlagene om helsa holder. Svein Olav Ruud?s øyensten reiser helt uproblematisk på langtur. Spikeld-sønnen har vunnet tre av fire løp hittil i år, og legger nok på til sin fjerde årsseier i V75-7. Distansen er helt perfekt, og galopprisikoen er minimal.

En alenevinner kan vinne 46 millioner kroner i lørdagenss V75-omgang fra Bergen travpark.