Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kryptisk VM-beskjed: «Synd veidi en ekki gefin»

Thorir før Tyskland-kampen.

JAKT MED UTKJENT FANGST: Norge-trener Thorir Hergeirsson dro fram et islandsk uttrykk i formiddag. Selv forklarte han det slik: «Det kan se lett ut å fange, men ingenting er gitt». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
JAKT MED UTKJENT FANGST: Norge-trener Thorir Hergeirsson dro fram et islandsk uttrykk i formiddag. Selv forklarte han det slik: «Det kan se lett ut å fange, men ingenting er gitt». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Norge møter Tyskland til åttedelsfinale i håndball-VM i morgen klokka 20.30.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson møtte norsk presse i formiddag før den viktige kampen.

Og der introduserte Hergeirsson med et islandsk budskap:

- HVA BETYR DET?: Landslagssjef Thorir Hergeirsson slo til med islandsk ordtak på pressemøtet  Kaptein Stine Bredal Oftedal aner ikke hva det betyr. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- HVA BETYR DET?: Landslagssjef Thorir Hergeirsson slo til med islandsk ordtak på pressemøtet Kaptein Stine Bredal Oftedal aner ikke hva det betyr. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

«Synd veidi en ekki gefin», sier treneren og viser fram en tavle med uttrykket påskrevet.

- Rypejakt Den norske landslagssjefen fortsetter:

- Det betyr: «Det kan se lett ut å fange, men ingenting er gitt», sier Thorir Hergeirsson.

Han utdyper videre:

- Selv om du går ut på rypejakt, så vet du aldri hva du kommer hjem med, sier Hergeirsson før Tyskland-kampen i morgen, der Norge regnes som favoritter av håndballekspertene.

Norge-kaptein Stine Bredal Oftedal innrømmer overfor Dagbladet at den islandske treneren også kan bidra med lignende uttrykk til spillergruppa.

- Jeg tipper det der er islandsk, sier Stine Bredal Oftedal, da hun ser den hvite tavla.

- Han kan faktisk gjøre noe lignende med oss i spillergruppa. Det kommer noe sånt i ny og ne, men det funker fint, sier Oftedal med et smil.

Møter storskytter Etter 29-26-seieren mot Spania i går ble Norge nummer to i gruppe D. Det betyr at treer fra gruppe C - Tyskland - er neste motstander.

- Vi viser våre beste sider mot Spania, men vi viser også at vi svinger i prestasjonene. Det positive mot Spania er 1. omgangen, forsvaret og kontringsspillet, sier Hergeirsson.

Den norske laget forventer et tysk lag som er baserer mye av spillet rundt skytteren Susann Müller. Tyskland har også raske kantspillere og solid målvakt. Det forventes at tyskerne spiller et 6-0-forsvar.

- Vi må få fram det vi er best på. Det gjelder godt arbeid i forsvar og det skaper muligheter framover, sier Hergeirsson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media