Kryptisk Wenger gir denne mannen æren for at Welbeck er i Arsenal

- Jeg skal fortelle den historien en dag.

GEISTELIG ASSISTANSE: Arsene Wenger mener at dersom han ikke hadde tatt turen til Roma for å møte pave Frans, hadde Danny Welbeck aldri blitt Arsenal-spiller. Foto: AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE / NTB SCANPIX
GEISTELIG ASSISTANSE: Arsene Wenger mener at dersom han ikke hadde tatt turen til Roma for å møte pave Frans, hadde Danny Welbeck aldri blitt Arsenal-spiller. Foto: AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Danny Welbeck ble klar for Arsenal på overtid av overgangsvinduets siste dag, og viste med sine to scoringer for England mot Sveits at Arsene Wenger kan ha store ting i vente fra 23-åringen.

Men avtalen var langt fra spikret før helt på tampen, og nå går Wenger ut og takker ingen ringere enn paven for at overgangen gikk i boks.

Turen får æren Franskmannen bestemte seg nemlig for å dra til Roma den 1. september. Det var noe som fikk mange Arsenal-fans til å se rødt.

De kunne ikke forstå hvordan sjefen deres kunne reise bort på deadline day, da det var så klart at de trengte en angrepsspiller til etter at omfanget av Olivier Girouds skade ble kjent.

Men Wenger går så langt som å gi Roma-turen æren for at Welbeck kan debutere allerede mot Manchester City i morgen formiddag.

- Hadde jeg ikke reist den dagen, hadde ikke Welbeck vært her. På grunn av reisen var jeg oppe allerede klokka seks, og tilgjengelig hele dagen. Jeg skal fortelle den historien en dag. Det er helt sant, sier Wenger ifølge Telegraph.

Wenger, som selv er katolikk, sier at det var stort å møte den katolske kirkens overhodet, og at det ikke var en mulighet han ville gå glipp av.

IDEELL: - Danny Welbeck er en ideell signering for oss. Han kan spille i midten, hvor jeg mener han er best, men han kan også spille på kantene. Han jobber for laget, og bidrar med både fart og evnen til å score mål, sier Wenger. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB SCANPIX
IDEELL: - Danny Welbeck er en ideell signering for oss. Han kan spille i midten, hvor jeg mener han er best, men han kan også spille på kantene. Han jobber for laget, og bidrar med både fart og evnen til å score mål, sier Wenger. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB SCANPIX Vis mer

- Å møte paven var en mulighet jeg ikke ville la gå fra meg. Han er en stor person fordi han viser ydmykhet og er tilgjengelig for alle. Han er også en fotballtilhenger. Det var en invitasjon jeg takket ja til for lenge siden, og det var en kamp for fred og flerkulturell forståelse.

- En ideell signering De fleste ekspertene har sagt at det bare er en notorisk måljeger som mangler på Emirates før Arsenal virkelig blir en tittelkandidat. Wenger tror Welbeck kan være spilleren som utgjør forskjellen.

- Danny Welbeck er en ideell signering for oss. Han kan spille i midten, hvor jeg mener han er best, men han kan også spille på kantene. Han jobber for laget, og bidrar med både fart og evnen til å score mål, sier Wenger.

Wenger tilbragte også deler av forrige uke sammen med Sir Alex Ferguson på en UEFA-konferanse, men ville ikke si noe om hva hans gamle rival tenker rundt det kontroversielle salget av en spiller skotten har vært med på å dyrke fram fra barnsben av.

- Det vil jeg holde for meg selv, sier Wenger med et smil.

I SLAG: Danny Welbeck scoret begge målene til England da Sveits ble slått 2-0 på mandag. Foto: REUTERS/Denis/NTB Scanpix
I SLAG: Danny Welbeck scoret begge målene til England da Sveits ble slått 2-0 på mandag. Foto: REUTERS/Denis/NTB Scanpix Vis mer