Krysser alt han har for Brann

-  Hvis du tenker på seriegull, så passet dette resultatet bedre for oss enn for Lillestrøm, sier VIF-trener Kjetil Rekdal. Akkurat som om han tenker på noe annet.

ULLEVAAL (Dagbladet): -  Nei, det er riktig, sier han til Dagbladet.

-  Selvfølgelig er det førsteplassen som gjelder. Og når jeg summerer opp denne helga er det fordel oss.

-  Så får vi se hva Start kan gjøre i Bergen i kveld.

Kjetil Rekdal og Vålerenga kunne fort tapt i går kveld. Sjøl om de sansynligvis skulle hatt et straffespark da Robert Koren var borti Kjetil Wæhler før pause, så luktet det mest fugl på Ullevaal.

Og Kjetil Rekdal ser det - det er derfor han ikke lot seg opphisse av TV-bildene som viser at Koren var borti Wæhler.

Med økt ledelse på både Viking og Lyn - og med fortsatt sju poengs forsprang til Lillestrøm - så ble det en god kveld.

Matchball i Kristiansand

-  Ser du logisk på det så er det kanskje bare Start og oss det står mellom nå, sier VIF-treneren.

  INEFFEKTIVE:  Vålerenga hadde mange sjanser til å score mot Lillestrøm, men effektiviteten var ikke en serieleder verdig. Her er det André Muri som misser LSK-stopper Frode Kipper og keeper Claus Reitmaier. Morten Berre (VIF) og Christoffer Andersson (LSK) følger Foto: Bjørn Langsem
INEFFEKTIVE: Vålerenga hadde mange sjanser til å score mot Lillestrøm, men effektiviteten var ikke en serieleder verdig. Her er det André Muri som misser LSK-stopper Frode Kipper og keeper Claus Reitmaier. Morten Berre (VIF) og Christoffer Andersson (LSK) følger Foto: Bjørn Langsem Vis mer

-  Jeg lever i hvert fall veldig godt med dette resutatet. For etter fire strake seirer kan du ikke klage når det kommer en uavgjort.

-  Og sånn sett var det viktig at den kom mot Lillestrøm.

Søndag om seks dager møtes Start og Vålerenga i Kristiansand. Kan Vålerenga reise til den kampen med tre poengs forsprang, hvilket betyr at Start må tape i kveld, blir det en stor matchball for Vålerenga.

Og Rekdal ser det også, sjøl om han ikke tør å håpe på det.

Det eneste han bryr seg om er hva Vålerenga gjøre.

-  Med fire poeng på de to neste kampene (Start borte og Lyn hjemme) vil vi være i en veldig god posisjon. Og jeg vil selvfølgelig helst ha tre av dem i Kristiansand. Men når det er sagt - det er langt igjen.

-  Og vi er nødt til å spille bedre enn mot LSK for å klare det.

Vålerenga tømte seg

Vålerengas problem i går kveld var midtbanen. Etter 15 minutter var det plutselig Lillestrøm som vant alt som falt ned på bakken. Og uten duellstyrke og ro med ballen blir du spist av Uwe Röslers LSK. Slik Vålerenga ble før pause.

-  Men vi hevet oss den første halvtimen i andre omgang, sier Kjetil Rekdal. Da var vi i nærheten av der vi bør være. Men så glapp det igjen mot slutten fordi vi ikke greide å holde laget samlet.

Når flere midtbanespillere vil fram og avgjøre kampen samtidig blir det farlige hull bakover.

Happy Rösler

Uwe Rösler var et sjeldent stort smil etter bare uavgjort. Fordi motstanderen het Vålerenga og laget hans framsto meget positivt på bortebane.

-  Ingen kan komme å si at vi ikke ville vinne, sier LSK-treneren. -  Vi spilte en meget god kamp, dette var et veldig viktig poeng for oss og derfor er jeg meget happy. Og nå nærmer vi oss det målet jeg hadde før sesongen. Lillestrøm skal være topp fire i Tippeligaen.

Da Uwe Rösler byttet ut Bjørn Helge Riise med Frode Kippe midtveis i andre omgang så det i utgangspunktet ut som om LSK-treneren var fornøyd med 0-0 allerede de og da. Isteden ble Kippes inntreden byttet som ga Lillestrøm mer trøkk framover. For med tre stoppere kom plutselig sidebackene høyere i banen.

Og det plaget Vålerenga som tømte seg på midten.

-  Vi hadde sjansene vi kunne avgjort denne kampen på, sier Uwe Rösler. -  Jeg føler vi var nærmere enn Vålerenga. Men sånn er fotballen - det viktigste er at laget presterer bra.

-  Og det gjorde vi i denne kampen.

<!--BTEK0--> OPTIMIST: VIF-trener Kjetil Rekdal håper Brann banker Start i kveld.