Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Krysser av for seier på en møkkadag

Emilie (19) reddet Norge fra pinlig poengtap i VM-premieren.

SEIN AVGJØRELSE: Norge hadde stanget og stanget mot Ekvatorial-Guinea i 84 minutter da Emilie Haavi tok vare på muligheten etter en retur fra keeper Miriam. Foto: SCANPIX/AP Photo/Matthias Schrader
SEIN AVGJØRELSE: Norge hadde stanget og stanget mot Ekvatorial-Guinea i 84 minutter da Emilie Haavi tok vare på muligheten etter en retur fra keeper Miriam. Foto: SCANPIX/AP Photo/Matthias Schrader Vis mer

(Dagbladet): Norge - Ekvatorial-Guinea 1-0.

Åpningskamper i mesterskap er alltid uforutsigbare affærer, men at Norge skulle få det så vanskelig som de fikk det mot Ekvatorial-Guinea - rangert som nummer 61 i verden - hadde aldri landslagssjef Eli Landsem forestilt seg.

Emilie Haavis seiersmål seks minutter før ordinær tid var omme, var sammen med de tre poengene det største lyspunktet i en ellers grå VM-åpning.

- Jeg regnet med det skulle bli tøft fordi det var en åpningskamp, men at vi skulle være så dårlige som vi var i dag, hadde jeg ikke regnet med. Men vi krysser av for seier på en møkkadag. Vi kommer til å jobbe hardt for å være bedre neste gang, sier landslagstreneren til NRK.

Skremte Ingen Og bedre må det så absolutt bli, for på søndag venter Brasil med verdens beste kvinnelige fotballspiller Marta i spissen.

- Det var nok ingen som ble skremt av Norge i dag, erkjenner Landsem med et smil.

JENTEDRØM: For Emilie Haavi var det en jentedrøm som gikk i oppfyllelse da hun ble matchvinner mot Ekvatorial-Guinea.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
JENTEDRØM: For Emilie Haavi var det en jentedrøm som gikk i oppfyllelse da hun ble matchvinner mot Ekvatorial-Guinea.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE Vis mer

Matchvinner Haavi, som til daglig spiller i Røa, følte etter kampen at det var en jentedrøm som hadde gått i oppfyllelse på VM-arenaen i Augsburg.

- Dette har vært en drøm fra jeg var liten. Det å score avgjørende mål i VM helt sykt, sier Haavi til NRK.

Tre stolpetreff Haavi kunne faktisk ha realisert drømmen allerede minuttet ut i VM-debuten, men hadde ikke marginene med seg da hun med en kontrollert bredside plasserte ballen i innsiden av stolpen - det første av Norges tre treff i metallet i kampen.

Også Lene Mykjåland og Isabell Herlovsen traff rammeverket før Haavi var den som fikk etterlengtet uttelling.

84 minutter ut i kampen kom innbytter Leni Larsen Kaurin seg rundt på høyresida og slo hardt og flatt inn foran mål. Ekvatorial-Guineas keeper Miriam fikk noen fingre på ballen, som strøk forbi Ingvild Stensland og i beina på 19-åringen fra Bærum.

Haavi hadde små problemer med å bevare roen, og plasserte ballen kontant opp i nettaket fra sju-åtte meter til hemningsløs jubel både på bane og benk hos Norge.

KONSTANT UROMOMENT: Kaptein Anonman kom til sjanse etter sjanse, men maktet ikke å få ballen i mål bak Ingrid Hjelmseth.Foto: SCANPIX/EPA/ANDREAS GEBERT
KONSTANT UROMOMENT: Kaptein Anonman kom til sjanse etter sjanse, men maktet ikke å få ballen i mål bak Ingrid Hjelmseth.Foto: SCANPIX/EPA/ANDREAS GEBERT Vis mer

- Det var så deilig å se ballen i mål. Det var gåsehud over hele kroppen. Vi tar bare med oss seieren og ikke prestasjonen, sier landslagstrener Landsem til NRK.

- Vi hadde masse sjanser og det var en skikkelig slitekamp. Det var mye tunge bein på slutten, så det var ekstra deilig at scoringen satt da, sier Haavi.

Uromoment Selv om Norge skapte mye, som Haavi poengterer, var mesterskapsdebutantene fra Ekvatorial-Guinea langt fra ufarlige de heller, og særlig framsto kapteinen, Anonman, som et konstant uromoment.

Flere ganger var hun igjennom aleine med Norges sisteskanse Ingrid Hjelmseth, men avslutningene holdt på ingen måte samme nivå som forspillet.