Krystallklar melding

- Vi er en stor og samlet gjeng som jobber for hoppsporten. Akkurat nå blir vi forstyrret av noen som vil ting annerledes enn det vi vil. Men jeg angriper sesongen med dedikasjon, erklærer Clas Brede Bråthen.

UØNSKET AV FORBUNDET: Hoppernes sportssjef, Clas Brede Bråthen, befinner seg i kamp for å beholde jobben. Foto: Nina Hansen
UØNSKET AV FORBUNDET: Hoppernes sportssjef, Clas Brede Bråthen, befinner seg i kamp for å beholde jobben. Foto: Nina Hansen Vis mer
Publisert

Han har vært i storm tidligere. Han tåler det, forteller han. Det er en del av jobben som sjef for nasjonalsporten hopp. Men Clas Brede Bråthen (52) ser det tærer på familien.

Rett før jul fikk kona Hege (48) beskjed om at hun hadde brystkreft. Samtidig fikk Bråthen en advarsel fra Norges Skiforbund. Det ble gjort klart at han ikke levde opp til forventningene for utøvelsen av rollen som sportssjef.

En dobbelt bombe rammet familien Bråthen fra Mjøndalen.

- Jeg klarer å sette ting i perspektiv. Det er mange personer som har det mye verre enn meg. Men det er ikke noe særlig for familien min. Det må jeg innrømme. Det er ikke noe særlig i det hele tatt. Det er tøft, sier Bråthen som har hatt jobben siden 2004.

Etter avtale med advokaten vil han ikke prosedere saken i mediene. Men han snakker gjerne som sportssjef om den kommende sesongen. Og ingen må være i tvil: Bråthen vil ikke tre til side, selv om partene risikerer å ta med seg kjempebråket inn i OL-sesongen.

- Jeg angriper sesongen med dedikasjon, erklærer Bråthen overfor Dagbladet.

Skiforbundet ønsker ikke å forlenge avtalen med 52-åringen etter 1. mai neste år. Han har angivelig en «uakseptabel kommunikasjonsform og atferd».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer