TIL TYSKLAND: Mohammed Abdellaoue er på vei til tyske Hannover. Bare en personlig kontrakt gjenstår før overgang er komplett. Foto: Scanpix
TIL TYSKLAND: Mohammed Abdellaoue er på vei til tyske Hannover. Bare en personlig kontrakt gjenstår før overgang er komplett. Foto: ScanpixVis mer

- Krystallklar på at han ville dra

Moa ba Vålerenga om å bli solgt til Hannover.

||| VALLE (Dagbladet): Etter uker med spekulasjoner ble det i dag klart:

Mohammed Abdellaoue er bare en personlig kontrakt unna en overgang til tyske Hannover.

24-åringen presset selv på for en overgang til å gå gjennom, og fikk til slutt ønsket oppfyllt.

- Han har lukta på andre overganger tidligere og takket nei. Moa var ganske krystallklar på at han nå ville ut, sier VIF-sportssjef Truls Håkonsen til Dagbladet.

12 millioner TV2 spekulerer i om prisen Abdellaoue går for er på rundt 12 millioner. Det er mindre enn halvparten av prisen når Groeningen hadde et bud på 30 millioner for ett år siden.

- Det var Moa som takket nei da. Han ville ikke det, sier Martin Andresen.

Håkonsen forstår at en flere kanskje er overrasket over at Moa går til en klubb som berget Bundesliga-plassen i siste serierunde i fjor.

— Vi fikk en pris vi kan leve med. Det gir oss litt mer armslag, for dette er midler vi ikke har budsjettert med denne sesongen.

- Det har vært flere tilbydere, men hele England har jo vært nevnt i sammenheng med Moa. Ingen av dem dere har nevnt har meldt seg, sier Håkonsen.

- Noen spillere er klarere på hva de vil enn andre, og Moa ville dette. Hvorfor får du spørre han om, men etter at han takket nei til Groeningen-tilbudet følte han kanskje at han ikke ville la neste mulighet gå fra seg.

Helstad aktuell? Nå letes det etter en erstatter for toppscoreren i Tippeligaen. Håkonsen bekrefter overfor Dagbladet at de har flere navn på blokka.

- Men det er en kort liste. Vi har noen navn, og jobber med dem.

På spørsmål om Thorstein Helstad er et av de navnene svarer Håkonsen:

- Han er en god spiller, og har kontrakt med Le Mans.

33-åringen har tidligere vært koblet til en Vålerenga-overgang, men har også vært nevnt i Rosenborg og Brann-sammenheng.

- Jeg har sett at dere skriver litt om han, er alt Martin Andresen har å si om hans tidligere lagkamerat fra Brann.

LABER STEMNING: Truls Håkonsen og Martin Andresen møtte pressen på Valle i dag.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
LABER STEMNING: Truls Håkonsen og Martin Andresen møtte pressen på Valle i dag.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer